Hava Durumu

Hayvan Hakları Yasası yeni yılda TBMM'de

AK Parti, "Hayvan hakları" düzenlemesini yeni yılda Meclis'ten geçirmek için düğmeye bastı. AK Parti kurmayları, yapılacak düzenlemenin yeni yılda Meclis gündemine getirileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2020 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2020 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayvan Hakları Yasası yeni yılda TBMM'de

Yasa ile bir hayvan neslini yok etme, hayvanı öldürme, hayvana acımasızca ve zalimce eylemlerde bulunma, hayvanların cinsel istismarı ve hayvan dövüştürme suçları Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınacak; bu cezalarda erteleme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve para cezasına çevirme yoluna gidilemeyecek.

Teklifte olması beklenen düzenlemeler ise özetle şöyle:

"Hayvana zarar veren fiiller", yalnızca para cezası gerektiren Kabahatler Kanunu kapsamından çıkarılacak; "canlı varlığa zarar verme" suçu kapsamında TCK'ye göre işlem görecek.

Bir hayvan neslini yok etme, hayvanı öldürme, hayvana acımasızca ve zalimce eylemlerde bulunma, hayvanların cinsel istismarı ve hayvan dövüştürme suçlarına yönelik hapis cezalarında erteleme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve para cezasına çevirme yoluna gidilemeyecek.

Hayvanlara karşı işlenen fiillerin cezalandırılmasında sahipli-sahipsiz hayvan ayrımına son verilecek.

"Çip" uygulamasıyla hayvanları sokağa terk edenler tespit edilecek; sahip olduğu hayvanı başıboş bırakanlara 10 bin TL'ye kadar para cezası verilecek. Tehlikeli vahşi hayvanlarının çevreye ve insanlara zarar vermemesi için gereken önlemi almayan kişilere de 10 bin TL'den az olmamak kaydıyla idari yaptırım getirilecek.

İnternetten hayvan satışı yasaklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.