Hava Durumu

Hazal Nehir'e büyük ödül

Dünyanın en büyük aksiyon ve macera sporları fotoğraf yarışması olan Red Bull Illume'de 2020 yılının kazananları belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2020 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2020 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hazal Nehir'e büyük ödül

5 kategoride gerçekleştirilen yarışa binlerce fotoğraf ve video katılırken Red Bull sporcusu Hazal Nehir ve Red Bull fotoğrafçısı Nuri Yılmazer'in projesi olan 'Hazal Nehir'in Hayalindeki Parkur', hem genel klasmanda hem de homework kategorilerinde birinci oldu.

Dünyanın en önemli fotoğraf yarışmalarından biri olarak gösterilen Red Bull Illume'da 2020 yılının şampiyonları belli oldu. Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce fotoğrafın, videonun ve instagram hikayesinin yarıştığı mücadelede jüri, katılımcıları 5 kategoride değerlendirdi. Homework, Throwback, Unseen, Storytale ve Instagram Hikayesi kategorilerindeki yarışmada Red Bull sporcusu Hazal Nehir ve Red Bull fotoğrafçısı Nuri Yılmazer'ın projesi Hazar Nehir'in Hayalindeki Parkur, iki dalda mutlu sona ulaştı.

Homework kategorisinde yarışmaya katılan Hazal Nehir'in Hayalindeki Parkur, hem bu kategorinin video bölümünde hem de genel klasmanda aynı bölümde birinciliği elde etti. Birinciliğe ulaşan videoda, Türkiye'nin ilk kadın parkur sporcusu olan Hazal Nehir, kartondan kopyasıyla evinde parkur yapıyordu. Red Bull fotoğrafçısı Nuri Yılmazer'in çekimlerini stop motion tekniği ile gerçekleştirdiği ve toplamda 1026 tane karton Hazal Nehir kopyasının kullanıldığı videonun çekimleri 6 gün sürmüştü.

Red Bull Illume 2020 Kazananları:

Genel Klasman:

Video: Hazal Nehir-Nuri Yılmazer
Fotoğraf: Florian Breitenberger
Instagram Hikayesi: Tay Seng Tee

Kategoriler:

Throwback: Florian Breitenberger
Storytale: Tay Seng Tee
Homework Fotoğraf: Diana Oros
Homework Video: Hazal Nehir-Nuri Yılmazer
Unseen Fotoğraf: Germain Favre-Félix
Unseen Video: Victor Haegelin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.