Hava Durumu

HDP önündeki eylemde 74'üncü gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 74'üncü günde de sürdürüyor. 5 yıl önce İstanbul'dan kaçırılan 19 yaşındaki oğlu Tuncay için oturma eylemi yapan Şevket Bingöl, diğer ailelere de seslenerek, "Gel burada çocuğuna sahip çık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP önündeki eylemde 74'üncü gün

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. 56 aile, oturma eylemini 74'üncü günde de sürdürdü.

'HDP'LİLER AİLELERDEN KAÇIYOR'

2014'te Arnavutköy'de "Bana iş buldular, işe gidiyorum" diyerek, evden çıkıp dönmeyen oğlu Tuncay (19) için 13 Eylül'de oturma eylemine katılan Şevket Bingöl, HDP'lilerin oturma eylemi yapan ailelerden kaçtığını belirterek, şöyle konuştu:

"Suçlu oldukları için kaçıyorlar. Bizim çocuklarımız onların elinde olduğu için kaçıyorlar. Biz çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. 74 gün değil 74 sene de olsa burada bekleyeceğiz. Bu insanlar hepsi çocukları için burada. Kayyum atıyorlar. Diyorlar ki bize niye kayyum atıyorlar. Siz PKK'ya yardım ediyorsunuz. Çocuk kaçırıyorsunuz. PKK'ya buradan yardım gönderiyorsunuz. PKK'nın siyasi kolusunuz. Benim çocuğum 2014'te HDP İstanbul Arnavutköy başkanlığı tarafından çayına ilaç atılıp, uyutularak Kandil'in bu binasına getirildi. Burada kaydını yaptılar. Tekrar uyutarak dağa gönderdiler. Ben hepsini araştırdım. Üç sene sonra yanından bir arkadaşı geldi. YPG'de olduğunu söyledi. Başka bir bilgimiz yok. Oğlum beni izliyorsa, dinliyorsa biz burada bekliyoruz. Dört gözle onun gelmesini bekliyoruz. Gelsin teslim olsun. Her zaman onun yanındayız, her zaman onun arkasındayız. Onun için buradayız. O olmadan bizim burada işimiz ne?"

'GEL ÇOCUĞUNA SAHİP'

Çocuğu dağa kaçırılan diğer ailelere de seslenen Bingöl, "Eğer sen çocuğunu seviyorsan, önemli olan çocuğu doğurup sokağa atmak değil. Bu çocuğa sahip çıkmak, bu çocuğun geleceğini düşünmek. Yani doğurup da sokağa atıp, Amerika'ya askerlik yapsın değil. Gel burada çocuğuna sahip çık. PKK'ya de ki, 'Benim çocuğumu bırak.' HDP'ye gidip, HDP'ye tapma. HDP, PKK'nın siyasi koludur" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.