Hava Durumu

HDP önündeki eylemde 81'inci gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, HDP il binası önündeki oturma eylemini 81'inci günde de sürdürdü. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçırılan oğlu Müslüm (24) için 5 Eylül günü oturma eylemine katılan Şevket Altındaş, şartlar ne olsun HDP il binası önündeki oturma eylemini sürdüreceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP önündeki eylemde 81'inci gün

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 81'inci günde de 57 aile tarafından sürdürüldü.

'BURAYI BOŞ BIRAKMAK YOK'

Gaziantep'te yaşayan Şevket- Songül Altındaş çifti, vatani görevi için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015'te, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçırılan oğulları Müslüm (24) için 5 Eylül günü oturma eylemine katıldı. Şevket Altındaş, şartlar ne olursa olsun HDP il binası önünde oturma eylemi yapmaya devam edeceklerini söyledi. Oturma eylemini sürdürerek kararlılıklarını ortaya koyduklarını anlatan baba Altındaş, şöyle konuştu:

"Burayı boş bırakmak yok. Burada hiç kimse kalmazsa ben kalacağım, bizim ortak kararımız bu. Zaman bizim için hiç önemli değil. Hava şartları ne olursa olsun. Bu uzun vadeli bir süreç. Bundan birkaç gün önce hükümet yetkilileri geldi. Bize siyasi cevaplar verdiler. Bazen böyle olması gerekiyor diye düşünüyorum bazen de duygusal olarak 'bize somut bir şeyler söyleyin' diyoruz. Biz burada kalırsak, kararlılığımızı gösterirsek illaki daha ciddi adımlar atılacak. Ben STK'lara da seslenmek istiyorum; Bu kadar insan hakları örgütü var, niçin devreye girmiyorlar? Niçin bizi desteklemiyorlar? Gelip acılarımızı sorunlarımızı niçin bizden dinlemiyorlar? Madem sen sivil toplum örgütüsün, madem sen insan hakları komisyonu üyesisin, derneğisin gel önce beni dinle, ondan sonra da dile getir. Onları bekliyoruz. Derdimize derman olacak kişiler onlar. Biz sadece zorla kaçırılan veya kandırılan çocuklarımızı istiyoruz. Bu da bizim hakkımız. Bazen ağzımızdan yanlış sözler çıkabilir. Bunu da normal karşılasınlar."

KAYSERİLİ ŞEHİT AİLELERİNDEN DESTEK ZİYARETİ

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemini 81'inci günde de sürdüren ailelere, Kayseri'deki şehit aileleri, destek ziyaretinde bulundu. Talas Belediyesi öncülüğünde Diyarbakır'a gelen şehit aileleri, getirdikleri mantıları ailelere ikram etti. İstanbul Halkalı'da, 2010 yılında askeri personelin taşındığı servis otobüsüne teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın annesi Kudret Bayram, "Kayseri'den bacılarımıza destek amaçlı geldik. Onların da bizler gibi acıları var. Allah başka acı göstermesin. İnşallah biz beraber olacağız. Biz yavrularımızı toprağa verdik. Bizim yavrularımız şehit oldu. Bize bölücülük yapanlara inanmayın. Çok acı, evlat acısı başka. Annelerin acısı bizim de acımız. Evlat acısını Allah vermesin. Sonuna kadar annelerin yanındayız" diye konuştu.

HDP binası önünde oturan aileler, Kayseri'den gelip, kendilerine destek ziyaretinde bulunan şehit ailelerine teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.