Hava Durumu

HDP önündeki eylemde 88'inci gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 88'inci günde de sürdürdü. 5 yıl önce kaçırılan ve Suriye'de olduğunu öğrendiği kızı Mekiye (19) için oturma eylemine katılan Hüsniye Kaya, "Kızım, bana 'Ana ben okuyacağım, polis olacağım, polisliği seviyorum' dedi. Bu zalimler bırakmadı'' dedi. Anne Kaya, yetkililerden kaçırılan çocuklarının getirilmesi için heyet kurulmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP önündeki eylemde 88'inci gün

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 88'inci günde de 57 aile tarafından sürdürüldü.

'KIZIM POLİS OLMAK İSTİYORDU, ZALİMLER BIRAKMADI'

Diyarbakırlı Hüsniye Kaya, 5 yıl önce 14 yaşındayken kaçırılan ardından da Suriye'de olduğunu öğrendiği kızı Mekiye için 8 Eylül günü oturma eylemine katıldı. Kızının polis olmak istediğini anlatan Kaya, "Okusaydı şu an üniversite ikinci sınıfta olacaktı" dedi. Çocuklarının getirilmesi için yetkililerden heyet kurulmasını isteyen Kaya, şunları söyledi:

''Kızım için burada eylem yapıyorum. Kızım 14 yaşındaydı, okuyordu, bırakmadılar okusun. Kızım okusaydı şimdi üniversite ikinci sınıfta olacaktı. Kızımın boyu uzundu, bana, 'Ana ben okuyacağım polis olacağım, polisliği seviyorum' dedi. Bu zalimler bırakmadı. Kızım küçüktü, alıp götürdüler. 88 gün oldu, yağmur da yağsa, kar da yağsa, ne olursa olsun, oturmaya devam edeceğim. Kızım için canımı feda ederim. Zaten beş yıldır ölmüşüm, bari kızım gelsin, o yaşasın. Hepimiz anneyiz, tüm anneler burada, çoğu hasta oldu soğuklardan, ne hakları var bizim çocuklarımızı kaçırıp, götürüyorlar. Diyorlar ki 'Biz Kürt'üz', bu Kürt davası değil. Ben de Kürdüm, niye kendi çocukları yabancı ülkelerde okul okurken, bizim küçücük çocuklarımızı kaçırıp dağa götürüyorlar, savaştırıyorlar. Savaş istemiyorum, barış istiyorum, huzur istiyorum ve kızımı istiyorum. Kızım gelene kadar buradan gitmeyeceğim. Anneler, gelin bize destek verin. Beş yıl oldu kızımın sesini duymamışım. Rica ediyorum heyet kurun, belki çocuklarımızı getirirsiniz.''

Anne Kaya kızına da "Mekiye, sesimi duyuyorsan eğer bak, annen perişan oldu. Sen biliyorsun ben hastayım, kurban olayım sana gel. Devlet güçlüdür, devlet sana bir şey yapmaz, söz vermiş seni hapishaneye atmayacak. Sınıra gel orada askere teslim ol, sana bir şey yapmayacaklar, seni getirip annene teslim edecekler" diye seslendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.