Hava Durumu

HDP önündeki eylemde 89'uncu gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 89'uncu günde de sürdürdü. İstanbul Arnavutköy'deki evinden 5 yıl önce "Bana iş buldular, işe gidiyorum" diyerek, çıkan ve geri dönmeyen oğlu Tuncay Bingöl (19) için oturma eylemine katılan anne Fatma Bingöl, "Devlet büyüklerime diyorum ki, bizi unutmasınlar. Evlatlarımızı geri getirsinler. Tuncay'ımı çok özledim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP önündeki eylemde 89'uncu gün

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 89'uncu günde de 57 aile tarafından sürdürüldü.

'TUNCAY'IMI ÇOK ÖZLEDİM'

İstanbul Arnavutköy'de yaşanan ve "Bana iş buldular, işe gidiyorum" diyerek, evden çıkıp dönmeyen oğlu Tuncay Bingöl (19) için 13 Eylül günü oturma eylemine katılan Fatma Bingöl, oğlunu çok özlediğini söyledi. Anne Bingöl, HDP önündeki eyleme umutla geldiğini belirterek, "89 gündür buradayız. Buraya bir umutla geldim. Ben oğlumu çok özledim. Ben devlet büyüklerime diyorum ki, bizi unutmasınlar. Evlatlarımızı geri getirsinler. Tuncay'ımı çok özledim ben. Yüreğim parçalanıyor. Bizim çocuklarımızı geri getirsinler, hepimizin çocuklarını getirsinler. Bu analar burada ağlamasın, buradan evlatlarını alarak, gitsinler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.