Hava Durumu

Hedef Çapkın mıydı?

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yönelik eylem hazırlığında olan DHKP-C’li 2 kadın emniyet binasına yaklaşık 100 metre uzaklıkta son anda yakalandı. Emniyetin yakınındaki Hırka-i Şerif Camii’nde kılık değiştirdikleri belirtilen zanlıların üzerinden 2 tabanca ve 150 mermi çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2012 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hedef Çapkın mıydı?


DHKP-C’nin üçüncü hücresine bağlı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi inşaat mezunu S.D. (28) ve İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Ç.S. (27) adlı 2 kadın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne silahlı saldırı düzenlemek için harekete geçti.

Gazi Mahallesi’nde kaldıkları bir evden harekete geçen ve 3 gündür polis tarafından takip edilen zanlılar emniyete 100 metre mesafedeki Hırka-i Şerif Camii’ne gelerek burada kılık değiştirdi. Zanlılar daha sonra eyleme geçecekleri sırada polis tarafından gözaltına alındı. Eylem hazırlığı içersinde olan zanlıların üzerinde 2 tabanca ve 150 mermi fişeği ele geçirildi. Zanlıların çantalarında ayrıca boneler, giysiler de ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan S.D.’nin daha önce İstanbul Anadolu yakasında mahalli sorumluluk yaptığı ifade edildi.

Olayı gören görgü tanığı Mehmet Dikmen, “İki kadını polislerin aldığını gördük. Saat 11.00 sıralarında oldu. Kovalamaca olmadan polis hemen yakaladı. Kadınların elinde çanta vardı. Çantalar incelendi sonra emniyete götürüldüler. Kadınlar bağırıp, slogan attı” diye konuştu.

Görgü tanığı 10 yaşındaki Yusuf Kara ise, “Ben camideydim. Camiden çıktım bir baktım iki tane kadın yerde, polisler yakalamışlar. Kadınlar yerde çırpınıyorlardı. Başları kapalıydı” dedi.
Gözaltına alınan eylemcilerin işlemleri sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.