Hava Durumu

Hem görüş hem teröristbaşı de...

BDP Lideri Selahattin Demirtaş, barış süreci konusunda hükümeti sert şekilde eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hem görüş hem teröristbaşı de...

Demirtaş, BDP grubunda yaptığı konuşmada "Buradan tüm barışseverlere çağrı yapıyorum, hükümet süreci tıkamak üzeredir" dedi.

Ak Parti'nin Sincan ve Kazlıçeşme'de yaptığı mitinglere de atıfta bulunan Demirtaş, "Senin miting alanına gelen insan kadar insan cezaevine girip çıktı, utanmıyor musun?" dedi. Demirtaş, "Madem dış güçler var, faiz lobisi var! O zaman mitingi neden Ankara'da yapıyorsun? Gitsene wWashington'a. Orada toplasana milyonu" diye konuştu. BDP lideri Başbakan'ın mitinglerde kullandığı "Teröristbaşı" ifadesine de değindiği konuşmada, "Sayın Öcalan'la müzakere yapıyorsun sonra TV'lere çıkıp terörist başı diyorsun. Sen nesin o zaman?" dedi.

"KALDIR BARAJI, SANDIKTA GÖRÜŞELİM..."

Demirtaş, seçim barajının kaldırılmasını da istediği konuşmasında, Başbakan'a hitaben "Sandıkta görüşelim. Kaldır barajı görüşelim. Partimiz üzerinde baskı yapıyor, hazine yardımı alıyorsun. Çocuk mu kandırıyorsun?" diye konuştu.

"ROBOSKİ BİZİM NAMUS MESELEMİZ"

Roboskinin trajedisinin her gün sürdüğünü anlatan Demirtaş, "Sizin adaletiniz, hukukunuz, vicdanınız batsın. 18 aydır sadece cezalandırılan Roboskili ailelerdir." ifadelerini kullandı. 'Sınırı ihlal ettiler' diye Roboskili ailelere 3 bin lira para cezası kesildiğini vurgulayan Demirtaş, ceza belgesini gösterdi. Çok sert ifadeler kullanan Demirtaş, bunlar yapıldıkça dimdik duran bir halk göreceklerinin altını çizdi.

"Böyle bir kepazelik olur mu?" diye soran Demirtaş, şöyle devam etti: "Roboski bizim namus meselemizdir. Hesabını sormadan süreç işlemez, ilerlemez. Siz ceza kesmeye devam edin bakalım. Bu anlayış sadece Kürtlere karşı değil sokakları görüyorsunuz. İstanbul'dan, Gezi Parkı'ndan, Dikmen'den bakınca Roboski daha iyi anlaşılıyor." Sabah Ankara ve İstanbul'da yapılan operasyonları da eleştiren Demirtaş, BDP'nin bütün devrimcilerle dayanışma içinde olduğunu belirterek "Onları da sahipsiz ve yalnız başına sanmayın." dedi.

Demirtaş, "Tek siyasetçi içerde, elinizde olduğu sürece bu da kırmızı çizgimizdir. Onlar içerde olduğu sürece süreç işlemez." diye konuştu. "Öcalan ile açıkça görüşme yapacaksınız. Sonra çıkıp kürsülerden teröristbaşı diyeceksin. Sen neyin başısın o zaman." diyen Demirtaş, bu uslupla işin olmayacağını ifade etti. Demirtaş, bu noktaya direne direne geldiklerini kaydetti. AK Parti'nin CHP'nin zorla başının kapatıldığı hali olduğunu dile getiren Demirtaş, Türkiye'de daha demokrasi oluşmadığını söyledi.

Başbakan'ın mitinglerini de değerlendiren Demirtaş, "Madem olayların arkasında dış güçler var; neden o zaman Ankara ve İstanbul'da yapıyorsun. Git Washington'da yap, orada topla bir milyon insanı. İstanbullu'nun Ankaralı'nın suçu ne?" şeklinde konuştu. Dünyanın Başbakan'a da kalmayacağını dile getiren Demirtaş, halkın dinlemesini isteyerek "Bu kadar kasıntı olma, bu dünya Sultan Süleyman'a da kalmadı, sana da kalmaz. Dünyaya gelmiş en iyi lider de değilsin. Sana anlattıkları kadar da büyük değilsin. Nimetten sanma kendini, fasülyeden de sayma kendini. Sadece Türkiye'nin Başbakanı'sın, saygı duyarız." şeklinde konuştu. Diyarbakır'da düzenlenen konferansa da değinen Demirtaş, alınan kararların takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.