Hava Durumu

Hepimize geçmiş olsun

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç 3.5 saatlik Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulunuyor. Arınç'a Ergenekon kararları soruldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2013 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2013 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hepimize geçmiş olsun

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Kararı beğenmek veya beğenmemek noktasında değiliz. Bir yargı kararıdır, bu yargı kararını hepimiz beğensek de beğenmesek de uymak mecburiyetindeyiz" dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Kimsenin suç işleme imtiyazı yok. Yargı kendine göre en doğru kararı verdi. Bundan sonrasını aşamalarda hep birlikte göreceğiz. Biz, kimsenin mahkum olmasından kimsenin tutuklanmasından şahsen sevinen, el çırpan insanlar değiliz ama bir yargı kararı var ve buna herkes şu anda saygı göstermek zorunda" diye konuştu.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

“Adalet Bakanımız bilgi verdiler. Televizyonlar nasıl bilgi verdiyse biz de bunun özeti şeklinde bilgilenmiş olduk. Bazı davaların birleştirilmesi suretiyle gittikçe büyüyen bir dava. Beraat edenler, ceza alanlar, haklarında yurtdışına çıkış yasağı konular oldu.

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Bu karar bir yargı kararı. Bağımsız yargıya ait bir karar. Bu bir bidayet kararı. Bugün verdiği kararla mahkeme dosyayı kapatmış oldu. Gerekçeli karar en kısa sürede hazırlanmış olacaktır. Bazı cezaların bazı kişiler için fazla olduğu söylenebilir. Yakıştırılanlar vardır yakıştırılmayanlar vardır. Bazıları hakkında 100 yılı aşıyor, bazıları hakkında 40 yılı aşıyor.”

“Şu an kesinleşmiş bir hüküm yok ama önemli bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye son yıllarda böyle bir dava ile karşılaşmamıştı. Yargı kendine göre en doğru kararı verdi. Bundan sonrasını da hep birlikte göreceğiz. Biz kimsenin mahkum olmasından mutlu değiliz. El çırpacak değiliz ama ortada bir yargı kararı var. Siyasilerin daha dikkatli açıklamalar yapması gerekiyor. Şimdilik herkese geçmiş olsun demekten başka diyecek bir şey yok.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.