Hava Durumu

Herkes Milli Piyango bileti almak için bu kente koşuyor

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin son 3 yıl üst üste isabet ettiği Adana'da, talih kuşunun bu yıl 50 milyon liralık büyük ikramiyeyle tekrar bu kente konacağı inancı biletlere talebi artırdı. . Ankara, İstanbul, Kayseri gibi illerden talep yağıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Herkes Milli Piyango bileti almak için bu kente koşuyor

Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, kentte 300'ü seyyar 400'ün üzerinde Milli Piyango bayisi bulunduğunu anlatan Karakuş, bilet satışlarının çok iyi olduğunu, Türkiye genelinde biletlerin yüzde 86'sının tükendiğini ifade etti.
      
Adana'nın son 3 yıldır büyük ikramiyenin ortağı olduğunu anımsatan Karakuş, "2010, 2011 ve 2012 yıllarında büyük ikramiye Adana'ya çıkmıştı. İnşallah bu yıl 4'te 4 yapmak istiyoruz" dedi.
      
Karakuş, Adana biletlerine yoğun ilgi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "İstanbul'dan bilet temin etmek isteyenler beni arıyor. Daha önce vatandaşlar İstanbul'da Nimet Abla'dan bilet alıyordu. Artık Nimet Abla'dan talep fazla yok. Ankara, İstanbul, Kayseri gibi illerden talep geliyor, bu durum da bizleri çok mutlu ediyor. Herkese bol şans diliyorum. Temennim bu paranın ihtiyacı olan kişilere çıkması. İkramiye çıkmayan vatandaşlarımız da üzülmesin çünkü her alınan biletle ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Bu paralar hayırlı işlerde kullanılarak birçok kuruma katkı sağlıyor."
      
Geçen yıl Adana'da 17 milyon liralık bilet satıldığını, bu yıl ise bu rakamın 20 milyon lirayı bulacağını tahmin ettiklerini bildiren Karakuş, biletlerin tükenmek üzere olduğunu, tercihini son güne bırakanların bilet bulmakta sıkıntı yaşayabileceğini sözlerine ekledi.
      
Kent merkezinde 25 yıldır Milli Piyango bileti satan Mahmut Akdeniz de daha önce büyük ikramiye isabet eden bileti kendisinin sattığını hatırlatarak, son 3 yılda olduğu gibi bu yıl da büyük ikramiyenin tekrar Adana'ya çıkmasını istediklerini söyledi.
      
Adana, Milli Piyango İdaresi'nin düzenlediği yılbaşı özel çekilişinde en şanslı 3 ilden biri olma özelliğine sahip. Son 20 yıldaki yılbaşı çekilişlerinde 73 kişinin biletine büyük ikramiye isabet etti. İstanbul 27, Ankara 9 kez bu sevince ortak oldu. Adana'da ise 1992'den 2012'ye kadar 7 kez büyük ikramiye sevinci yaşandı.
      
1992 yılında çeyrek bilete büyük ikramiye isabet eden Adana'da, 1995, 1998, 2006, 2010 ve 2011 yıllarında yine çeyrek bilete büyük ikramiye çıktı. Geçen yıl da çeyrek biletle büyük ikramiye sevincine ortak olan Adanalılar, 1992'den beri kazandığı büyük ikramiye sayısını bu yıl 8'e çıkarma hayali kuruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.