Hava Durumu

Herkesi ilgilendiriyor! 5 yıl içerisinde almazsanız...

SGK tarafından ödenen ve süresinde alınmayan aylık ile gelirler 5 yıl bitiminde zaman aşımına uğruyor. Sigortalılar ve hak sahipleri eğer talepte bulunurlarsa beş yıl geriye dönük şekilde aylık ve gelirlerini alabiliyor. Cenaze ödeneği, çeyiz yardımı gibi haklar eğer 5 yıl içerisinde başvuruda bulunulmazsa düşüyor. Dul ve yetim aylığı alma hakkı bulunmayan kişilerin ise sigortalı kişinin eksik aldığı aylığı ve gelirleri iki yıl içerisinde talep etme hakkı bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Herkesi ilgilendiriyor! 5 yıl içerisinde almazsanız...

SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılar ile ilk defa 1 Ekim 2008 tarihinden sonra 4/c kapsamında kamuda çalışmaya başlayanlara iş kazası, meslek hastalığı, vazife malûllüğü ve ölüm hallerinde bağlanması gereken gelir ve aylıkların, hakkın kazanıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde kullanılmayan kısmı zaman aşımına uğruyor. SGK'ya müracaatta bulunmamanın haklı bir nedene dayandığını ispatlayanlar hakkında ise beş yıllık zaman aşımı uygulanmıyor.

İş kazası ve meslek hastalığı ile ölüm sigortasından kazanılan diğer haklar ise hakkın doğduğu tarihten itibaren beş yıl içinde istenmezse düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.