Hava Durumu

Hernani transferinde Taffarel devrede!

Galatasaray'da seçim öncesinde belirsizlik sürse de Fatih Terim ve ekibinin çalışmaları doğrultusunda yeni sezon planları yapılırken, transfer listesi de oluşturuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2021 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hernani transferinde Taffarel devrede!

İtalyan basını, Galatasaray'ın Parma forması giyen Hernani'yi de transfer listesine yazdığını ve oyuncuyu yaz aylarında kadrosuna katmak için çalışmalar yürüttüğünü kaydetmişti. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'ın transfer listesinde olan Brezilyalı Hernani için Sarı- Kırmızılılar eski oyuncusu ve antrenörleri Taffarel'i devreye soktu. Parma'nın eski kalecilerinden olan Taffarel'in hem vatandaşı Hernani ile hem de İtalyan kulübüyle Sarı-Kırmızılılar adına bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Serie A'da küme düşen Parma'nın da Hernani'nin gidişine onay vereceği ifade edildi. Taffarel'in hem Galatasaray hem de Türkiye hakkında Hernani'yi bilgilendirdiği belirlendi. Parma Sportif Direktörü Javier Ribalta da Serie B'ye düştükten sonra birçok oyuncuyla yollarını ayıracaklarını söylerken, "Kontratlara saygımız var ancak gitmesi gerekenler olacak. Yine de uzun vadeli planlarımız değişmiş değil" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'de futbola ilginin Brezilya'ya çok benzediğini belirten Taffarel, Hernani'ye "Galatasaray büyük bir camia. Ne kadar doğru bir karar verdiğini gidince anlayacaksın" dedi. 1.88'lik Sambacı, Brezilya'da Atletico PR altyapısından yetiştikten sonra 8 milyon euro bonservis bedeliyle Zenit'e transfer olmuş ve Saint-Etienne'de de kiralık oynamıştı. Parma'nın sezon başında Zenit'ten 4.5 milyon euro bedelle kadrosuna kattığı 27 yaşındaki Hernani, orta sahada ön libero ve merkezi orta saha olarak forma giyiyor. Defansif özellikleriyle öne çıkmasına rağmen bu sezon takıma önemli skor katkısı yapan Brezilyalı oyuncu, 30 maçta 7 gol attı ve 2 de asist yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.