Hava Durumu

HES kodu nedir ve nasıl alınır?

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı açıklamalarda bulundu. 'HES kodu nedir ve nasıl alınır?' sorularına Bakan Koca canlı yayında son dakika cevapları verdi. İşte HES kodunu alma yöntemleri. HES kodu ile ilgili detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HES kodu nedir ve nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hayat Eve Sığar uygulamasına ilişkin, "Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek." dedi.

Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde, video konferansla gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Daha önce kontrollü sosyal hayatı kolaylaştıracak "Hayat Eve Sığar" mobil uygulamasından bahsettiğini anımsatan Koca, mobil uygulamanın kullanıcı sayısının 10 milyonu aştığını, uygulamanın evden çıkıldığında vatandaşlara rehber olacağını söyledi.

Bulunulan ortamda veya gitmek istenilen yerin ne ölçüde risk taşıdığının görülüp, anında tedbir alınabilineceğini aktaran Koca, "Uygulamanın çok önemli diğer bir fonksiyonu da şudur; bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek." diye konuştu.

Uygulamanın uçağa binerken, serbest giriş kartı olacağını dile getiren Koca, hastalıkla mücadelenin bu döneminde seyahatlerde kişile

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.