Hava Durumu

HES kodu olmayan vatandaşlar halk pazarına giremedi

Edirne'nin Keşan ilçesinde, cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı için bugün kurulan halk pazarına, HES kodu ile girildi. HES kodu olmayan vatandaşlar pazar yerine alınmazken, bazı vatandaşların HES kodlarını kağıda yazarak, cep telefonlarının arkasına yapıştırdığı gözlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HES kodu olmayan vatandaşlar halk pazarına giremedi

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek riski' temsil eden 'kırmızı' renk ile yer alan Keşan ilçesinde, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle halk pazarı bugün kuruldu. Zabıta ekipleri, pazar yerine gelenlerin HES kodunu sorguladı. HES kodu olmayanlar geri çevrilirken, bazı vatandaşların HES kodlarını kağıda yazarak, cep telefonlarının arkasına yapıştırdığı görüldü.

Polis ve zabıta ekipleri pazar yerinde denetim gerçekleştirirken, vatandaşlar sık sık yapılan anonslarla uyarıldı. Zabıta ekipleri, çay ocağı, kıraathane ve kafeleri de denetleyerek, broşürler dağıttı. Ekipler, işletmecileri maske, mesafe, hijyen ve yüzde 50 kapasiteyle müşteri alınması konusunda uyardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.