Hava Durumu

HES kodu SMS ile nasıl alınır? HES kodu paylaşım süresi nedir?

Hayat Eve Sığar HES kodu SMS ile nasıl alınır? HES kodu paylaşım süresi nedir? Bilindiği üzere şehirlerarası seyahat yasağı kalktı. Ancak 65 yaş üzerinin şehirlerarası seyahate çıkabilmesi için HES kodu alması gerekiyor. HES kodu SMS ile nasıl alınır? HES kodu paylaşım süresi nedir? İşte, merak edilen detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HES kodu SMS ile nasıl alınır? HES kodu paylaşım süresi nedir?

HES kodu almak isteyen kişiler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarda ilk bilgilendirmeyi yapmıştı. Virüse ilişkin güncel bilgilerin paylaşıldığı ve aynı zamanda içerisinde birçok özellik barındıran Hayat Eve Sığar uygulaması da haftalar önce kullanıcıların erişimine açılmıştı.Bilindiği üzere seyahat yasağı kaldırıldı. Ancak 65 yaş ve üzerinin HES kodu alması gerekiyor.

HES KODU NEDİR, NE İŞE YARAR?

Mobil uygulama üzerinden alınacak kod ile seyahat edilebilecek. Seyahatlerde sağlık kontrolleri ise firma çalışanları tarafından gerçekleştirilecek. Sonradan bir yolcuya virüs bulaştığı tespit edilirse yolculuk esnasında bu kod sayesinde temas ettiği kişilerin takibi yapılabilecek.

Yani kişilerin bu kodla birlikte kimlerle temas içerisinde oldukları bilinecek.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu 2 farklı şekilde alınabiliyor. İlk olarak Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilebilir ardından da "HES kodu oluştur" bölümüne tıklanarak kod alınabilir.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Bir diğer seçenek ise cep telefonundan HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi gün sayısı olarak yazılmalı ve 2023'e SMS atılmalı.

Bunun ardından vatandaşlar kendilerine verilen kodla birlikte seyahat edebilecekler.

Zorunlu HES kodu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı HES kodu nedir, ne işe yarar?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.