Hava Durumu

Hesabını kim verecek?

Bursaspor'da Ali Akman'ın ardından Ataberk de yetiştirme bedeli karşılığında yuvadan uçuyor. Başkan Erkan Kamat sorumluluğu üzerine almasına rağmen bu oyunculardan kulübün bonservis kazanmasını sağlayamadı. Kamat önümüzdeki sezon sözleşmesi bitecek 5 Vakıfköy çıkışlı oyuncunun sözleşmesini şimdiden uzatmazsa kulüp aynı tehlike ile gelecek yıl da karşı karşıya kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hesabını kim verecek?

HABER | Samet ZİNCİROĞULLARI

Genç oyuncularının sergilediği performansla bu sezon dikkatleri üzerine çeken, yerli ve yabancı birçok kulübün radarına giren Bursaspor'da Ali Akman'dan sonra Ataberk Dadakdeniz'in de bonservis bedeli elde edilmeden yuvadan uçması camianın tepkisine neden oldu.

ALİ'DEN SONRA ATABERK

Ali akman Eintracht Frakfurt'a giderken, sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek Ataberk Dadakdeniz de Göztepe ile ön anlaşmaya vardı. Hatırlanacağı gibi iki oyuncunun sözleşme uzatma konusundaki tüm sorumluluğu başkan Erkan Kamat üstlenmişti. Ancak Kamat hem Ali Akman hem de Ataberk'in takımda kalmasını ya da bonservis bedeli getirerek ayrılmasını sağlayamadı.

VAKIFKÖY ÇIKIŞLI 5 OYUNCU

Kulüp yapılan hatalardan dolayı iki genç oyuncudan sadece yetiştirme bedelini kasasına koymak durumunda kaldı. Bursaspor'da genel görüş hem Ali Akman hem de Ataberk Dadak- deniz'in sözleşme uzatma hamlesinin bir önceki sezonda yapılması yönünde. Ancak Mesut Mestan döneminde bu başarılamadı. Şimdilerde aynı durumla başkan Erkan Kamat karşı karşıya. Bursaspor'da önümüzdeki sezon sonunda 31 Mayıs 2022 tarihi itibariyle söz- leşmesi sona erecek Burak Altıparmak'ın yanı sıra Vakıfköy çıkışlı 5 oyuncu bulunuyor. Bunlar; Abdullah Tazgel, Canberk Yurdakul, Eren Güler, İsmail Çokçalış ve Ömer Turan Görgüç.

KAMAT MASAYA OTURAMADI

Söz konusu oyuncular bu süreçte sözleşme uzatmadıkları takdirde 2022'nin ocak ayında tıpkı Ali Akman gibi başka kulüplerle ön protokol yapma hakkını elde edecek. Böyle bir durum oluşursa Bursaspor yine önemli bir gelirden mahrum olacak ve sadece yetiştirme tazminatıyla yetinmek durumunda kalacak. Görevi 22 Mayıs'ta sona erecek başkan Erkan Kamat şu ana kadar oyuncularla sözleşme uzatmaları için masaya oturamadı. Bilindiği üzere İsmail Çokçalış'la Galatasaray yakından ilgileniyor. Genç oyuncu Galatasaray kulüp doktoru tarafından ameliyat edilirken, tedavisini de yine İstanbul'da aynı ekip üstleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.