Hava Durumu

Heybetiyle kangalın rakibi oldu! Ücreti ise dudak uçuklatıyor...

Şanlıurfa'da fiyatları 30 ile 50 bin lira arasında değişen 'Kurtboğan' cinsi çoban köpekler, Sivas'ın dünyaca ünlü kangal köpeklerine rakip oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Heybetiyle kangalın rakibi oldu! Ücreti ise dudak uçuklatıyor...

Şanlıurfa'da, güçlü ve iri cüssesiyle bölgede 'Guregh' olarak bilinen 'Kurtboğan' cinsi çoban köpekleri, 6. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda ilgi odağı oldu.

FİYATLARI 30 İLE 50 BİN ARASINDA DEĞİŞİYOR

Kurtboğan cinsi köpeklerin fiyatlarının 30 ile 50 bin lira arasında değiştiğini anlatan çoban köpeği yetiştiricisi Yunus Emre Kılıç, "Çoban köpeklerini tanıtmak için bugün tarım fuarındayız. Bu işi çocukluğumdan beri yapıyorum. Köpekleri tanıtmak için başka illere de gidiyoruz. Fuarı düzenleyen yetkililere teşekkür ediyoruz. Kurtboğan köpeklerimiz de biraz tedirginlik var, ilk defa böyle kapalı bir yere geliyorlar. Normalde katıldığımız festivaller açık alanda düzenleniyor. Köpekleri besliyoruz, büyütüyoruz ve ihtiyacı olan çobanlara yavrularını ücretsiz veriyoruz. Şu an burada 3 erkek, bir dişi bulunmaktadır. Fuarda köpeklere karşı bir ilgi var. Sağolsun meraklı arkadaşlarımız buraya gelip katılıyorlar. Buraya getirdiğimiz köpekleri 30 ile 50 bin lira arasında satışa sunduk" diye konuştu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 4 gün sürecek.

İşte görenleri kendine hayran bırakan o köpek;

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.