Hava Durumu

Hikayesi şaşkına çeviriyor! Oto tamircisiyken ajan oldu...

Oto tamircisiyken ajan olan Hüseyin Yıldırım, hikayesiyle herkesin ağzını açık bıraktı. Yıldırım, "Dünyaya bir daha gelsem yine ajan olurum ama bu sefer daha dikkatli olurum." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hikayesi şaşkına çeviriyor! Oto tamircisiyken ajan oldu...

İste oto tamircisiyken ajanlık yapan Hüseyin Yıldırım'ın hayat hikayesi

HER BELGENİN FOTOKOPİSİNİ ÇEKTİ

Kırşehir'de doğan bir oto tamircisiydi Hüseyin Yıldırım... Ama hayat onu uluslararası bir casusa çevirdi. Hüseyin Yıldırım 1928 yılında Kırşehir'de doğdu. 1960'lı yılların başında ailesiyle beraber Almanya'ya göç etti. Bir oto tamircide çalışmaya başlıyor. O dönem Doğu Berlin'de bir Stasi ajanıyla tanışıyor. Casus olmak için onun peşinde koşturuyor, önce kabul etmiyorlar Yıldırım'ı. Yıldırım onlarla beraber çalışabilmek için oto tamirciye gelen insanlardan bilgi sızdırabileceğini söylüyor. Sözünü tutmakla kalmıyor, Amerikan askeri istihbaratına, askeri araç tamircisi olarak giriyor. ABD'ye nasıl yerleşiyor peki? Karısından boşanıp, ABD'li bir kadınla evlenerek. Yıldırım, yedi yıl boyunca Amerikalılardan sızdırdığı her belgenin fotokopisini çekiyor. Fakat 1989 yılında ABD'de FBI tarafından yakalanıyor.

"YİNE AJAN OLURUM"

Hüseyin Yıldırım, Amerikan devletine casusluk faaliyeti nedeniyle 2,5 milyar dolar zarar verdiği gerekçesiyle idamla yargılanıyor. Daha sonra cezası müebbete çevriliyor. Türkiye'ye mektuplar yazan Yıldırım, "Beni Türkiye'de yargılayın" diyor. ABD, Yıldırım'ı Türkiye'ye gönderiyor. ABD'de 15 yıl cezaevinde kaldığı için yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye ediliyor. ABD'de evlendiği karısı onu yıllarca beklemiş olsa da Yıldırım eski ailesine geri dönüyor. Yıldırım verdiği bir röportajda, "Dünyaya bir daha gelsem yine ajan olurum ama bu sefer daha dikkatli olurum" diye konuştu. Hüseyin Yıldırım, Berlin'de ailesiyle beraber yaşamaya devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.