Hava Durumu

Hikmet Karaman’ın başarılı olmasını hepimiz isterdik

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Milli Takımın başına getirilen Fatih Terim’i tebrik ederek, “Milli takıma kazandırıldığı için bence çok iyi iş yapıldı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2013 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2013 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hikmet Karaman’ın başarılı olmasını hepimiz isterdik

Bursa’daki basın mensuplarıyla Özlüce Tesisleri’ndeki yemekte tanışan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Milli takımının başına geçmesini değerlendirdi.

Daum, “Son 10 yıla bakıldığında, 2002 yılında Şenol Güneş ile çok başarılar elde eden Türk futbol takımı, son zamanlarda bunu yansıtamadı. Bence Türk futbolunda oynayan futbolcular çok kaliteli. Ben doğru işler yapıldığında, milli takımın çok iyi işler yapacağına kesinlikle inanıyorum. Fatih Terim, çok iyi bir arkadaşım. Milli takıma kazandırıldığı için bence çok iyi iş yapıldı. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

“BURSASPOR TEKLİFİNİ SEVİNEREK KABUL ETTİM”

Bursa’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Daum, “Büyük hedeflerimize nasıl ulaşacağımızı sizinle paylaşacağım. Hepimizin Bursaspor’un arzusu Avrupa kupalarında tur atlamaktır. Hikmet Karaman’ın başarılı olmasını hepimiz isterdik. Ona da başarılar dilerim. Benim için Bursaspor’un teklifi sürpriz oldu. Pek de fazla kendimi enformasyona alamadım. Ama geçmiş Türkiye’de çalıştığım dönemde Bursaspor’u tanıyordum. Osmanlı başkenti olan Bursa enteresan bir şehir. Sportif olarak bulunduğum zaman Bursa’da oynamaktan her zaman zorluk çektim. Bursaspor takımını ve taraflarını o yüzden çok iyi biliyorum. Teklifi severek sevinerek kabul ettim. Bursaspor’da bulunmaktan çok mutluyum” dedi.

“BİRLİKTE OLMAK BİRLİKTE HAREKET ETMEK ÇOK ÖNEMLİ”

40 yıldan beri Almanya’da olduğunu ifade ederek geçmiş tecrübeleriyle alakalı bilgiler aktaran Daum, “İdmanları seyreden arkadaşlar kendisini tamamen tanır kendini işine veren bir arkadaş. Biz hoca olarak başta koşmamız gerek. Çok iyi çalışıyoruz. Doktorlardan rapor aldık bu yüklemeden sonra 31 sporcumuzun tamamı idmana çıktı. Futbolcularımızın çok istekli olması bizi sevindirdi. Çok çok iyi çalışıyoruz. Birlikte olmak, birlikte hareket etmek çok önemli. Bursaspor büyük bir kulüp. Kulübümüz yönetimimiz basın ve taraftarımız bizle birlikte olduktan sonra çok iyi işler yapacağımızı biliyoruz. Taraftar desteğini biliyor, onların sevgisini kazanmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız.

Bir haftadır burada çalışıyoruz. Tamamen Avrupai bir tesis. Takımımız da çok iyi çalışıyor. İlk maçımızda bir mağlubiyet alsak da çalışarak çizgimizi yükselteceğiz. Yönetimden çok büyük destek alıyoruz. Başkan ve yönetim çok pozitif. Biz işimizi çok iyi yapmalıyız ve yapıyoruz. Sabah 07.00’dan 23.00’a kadar buradayız. Çalışıyoruz ve çalışacağız. Masörden malzemecimize tüm personelimiz bizi çok iyi karşıladı. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Bu tüm pozitif şeyleri skora çevirmek bizim için çok önemli” diye konuştu.

“UZUN BİR MARATON BİZİ BEKLİYOR”

Bursa ve Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyen Daum, Türkiye’nin ikinci vatanı olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kısa vadede önümüzdeki maçı kazanmak, hedefimiz her zaman önümüzdeki maçı kazanmak olması gerekiyor. Kim olursa olsun, hangi rakip olursa olsun ilk hedefimiz bu olmalı. Takımımızı öyle hazırlayacağız bu moral ve motivasyonu takımımıza vereceğiz. Şampiyonluk ise büyük bir maratondur. Onu kestirmek ise şimdiden zor. Maratonu da zaten ilk kilometrelerde kazanmıyorsunuz. Gerçekten enteresan ve uzun bir maraton bizi bekliyor. Kendimizi bu yönden da hazırlıyoruz. Bursaspor’un hedeflerinden biri her zaman Avrupa kupalarına katılmak olması gerekiyor. Benim hedeflerimizi siz de tahmin edebilirsiniz. Transferle ilgili ise takımımıza en iyi katkıyı sağlayacak transferi yapmamız gerekiyor. Yabancı kontenjanını göz ardı etmememiz gerekiyor. Avrupa kupalarına katılma hedefi olduğu içir transferlerin de ona göre olması lazım. Transfer yapmak için transfer yapmamak gerekiyor. Önemli olan bize katkı sunacak transferi yapmaktır. İlk etapta tüm futbolculara yöneliyoruz. Transferde sonlara yaklaştığımız için bazı arkadaşların mukaveleleri doluyor. Bunu da göz ardı edemeyiz. Yine de transfer sürecimiz iki hafta çalışmalarımız devam edecek.”

“BEKLENTİLER ÖNEMLİ"

Yabancıların takıma takısı ve Bursaspor’un eksiklikleriyle ilgili soruya Daum, “Elimizdeki kadro bu. Taktik çalışmamız gerekiyor. Birkaç sistem oynamak gerekiyor. Bunları çalıştırarak bu yerlere getirmek zorundayız. Oyuncuların kalitesi önemli. Bu kalite ne kadar yüksekse 4-5 sistem oynayabilirsiniz. Kaleci Sebastian Frey’ın kalitesi çok önemli. İnanıyorum olacak. Beklenti önemli. Ondan ne beklediğiniz de önemli. Taiwo büyük bir potansiyeli olan futbolcu. Türkiye’nin en iyi sol beklerinden biri olacaktır. Renato çok büyük bir profesyonel” dedi.

“BURSA’DA HEP ZORLANDIK”
Bursa atmosferinin çok farklı olduğunu kaydeden Daum, “Benim hafızamda hep Bursa’da zorlandığımız kaldı. Bursaspor’u ben hiçbir takımla kıyaslamadım. Bursa’ya hep sempatim vardı. Benim için Bursa hep farklıydı. Diğer tekliflerle kıyaslasam bile Bursaspor farklı” diye konuştu.
Bursaspor’un çok iyi bir altyapısının olduğunu herkesin bildiğini kaydeden Daum, “Bursaspor’dan gelişen genç milli futbol takımı çok. Bursa’daki potansiyel çok fazla. Birkaç tane çok kaliteli genç arkadaşlarımız var. Bu her zaman benim için hedeftir. Ben gençleri Türk futboluna katılmayı hedefliyorum” dedi.
Bu arada Duam’un hem yardımcı antrenör hem tercümanlığını yapan İrfan Buz, Daum’un Almanya’da Atatürk için çok iyi şeyler söylediğini ve bunların tamamen içten gelen duygular olduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.