Hava Durumu

Hikmet Karaman kare asını açıkladı

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kulüpteki Kare As’ını futbol takımı, taraftar, medya ve yıldız oyuncu Batalla olarak açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hikmet Karaman kare asını açıkladı

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik patronu Hikmet Karaman, kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu. Takımdaki Kare As’ını açıklayan Karaman, “Kare As’ımız olarak ben futbol takımımız, taraftarımız, medyamız ve Pablo’yu söyleyebilirim. Bunların hepsi başarı için zincirleme görevler üstleniyor. Belirli isimlerde kalmak istemiyorum” dedi.

Pablo Batalla’yı ayrı bir yere koymak gerektiğinin altını çizen Karaman, “Futbolun bir takım oyunu olduğunu ve takımın starının önce takımı star yapması önemlidir. Büyük oyuncuları takımı hep sırtlamışlardır. Biz kültürel olarak oyuncuları seviyoruz ve inanılmaz bir yere çıkarıyoruz. Esas mesela bu tür oyuncuların takımı oraya çıkarmalarıdır. Pablo da bunlardan biri. Bunların çoğalması gerekiyor. Onunda vasat oynadığı maçlar olmuştur ve olacaktır. Diğer oyuncuların bu zamanlarda bu görevi yerine getirmesi gerekir” diye konuştu.

“MAAŞLAR ÖDENMEYİNCE BAŞKA ŞEYLER DÜŞÜNÜLÜYOR”

Yönetimin futbolcuların maaşlarını ödemesinin önemli bir şey olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, “Biz çok şeyler gördük. Sahadaki oyuncu maaşını, pirimini ödemeyince 3’üncü, 4’üncü hafta başka şeyler düşünmeye başlıyor. Bunları çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Mevcut yönetimimiz ile birbirimize ısındık. Seçimlerin ne olacağını bilmiyorum. Biz kulübün teknik direktörüyüz. Görevimiz takımı şehre yakışır şekilde hazırlayabilmek” dedi.

“TRANSFERDE HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Lüzumsuz para harcama lükslerinin olmadığını ifade eden Karaman, “Hedef olarak Türkiye Ligi’nde sürekli olarak ilk dörde oynayacaksın. Bunu yaparken de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımların güçlerine, yaptıkları transferlere bakacaksın. Onlara karşı mücadele etmek, karşı mücadele ile olur. Onların ekonomisi ile hareket edemezsin ama taraftarın, gücün ve ruhun ile mücadele edebilirsin. Onlar transferlerde yanlış yapacak, bizim yanlış yapma lüksümüz yok. Şehir, yönetim, başkan olarak asla lüzumsuz para harcama lüksümüz yok. Bütün bunların önümüzdeki günlerde rayına girmesi gerekiyor” diye konuştu.

“COŞKUYU GÖRÜNCE BENİM DE OYNAYASIM GELİYOR”

Yeşil-beyazlı taraftarlara da övgü dolu sözler sarf eden Karaman, “Coşkulu bir taraftarımız var. Maç esnasında öyle bir ruh oluyor ki, benim de çıkıp oynayasım geliyor. Taraftar ile takımı bir yapmak önemli. Zaman zaman vasat oynayacağımız maçlar olacak. Ben Borussia Dortmund taraftarı ile bizim taraftarımızı çok benzetiyorum. Tribünü yöneten insanları da Şampiyonlar Ligi maçlarına götürüp oradaki atmosferi göstermek gerekir. Bizim taraftarımız kendi kendilerini burada geliştiriyorlar. Bursa’nın taraftarı Anadolu’nun önünde olan bir profil” şeklinde konuştu.

“HAYALİM ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİNİ DİNLETMEK”

Bursaspor’daki hayalinin Şampiyonlar Ligi müziği dinletmek olduğunun altını çizen tecrübeli teknik adam, “Biraz buruk ve tartışmalı geldim. Beni sevmediler. Biz Bursaspor’a geldik diye gelmedik, tarih yazmak için geldik. Burası dünyayı yöneten hükümdarların çıktığı bir şehir. Bizlerde Avrupa futbolunu yönetecek cesaret ve ruh var. Neden olmasın? Bilgiye açız ve yapacak çok şeyimiz var. Ben değil, biz varız. Benim hayalim Şampiyonlar Ligi müziğini dinletmek. Sen böyle düşünürsen bu müziği dinletebilirsin” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.