Hava Durumu

Hırsız diye gözaltına alındı katil çıktı

Adana’da vitrin camını terazi kilosu atarak kırıp, hırsızlık yapamadan olay yerinden kaçanların eşkaline benzediği için polisin gözaltına aldığı kişinin, cinayet hükümlüsü cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2013 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2013 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hırsız diye gözaltına alındı katil çıktı

Merkez Seyhan İlçesi’nin Gürselpaşa Mahallesi'ndeki Fırat Çetinkaya Kuyumculuk'ta geçen 22 Ağustos'ta meydana gelen olayda, kar maskeli 2 şüpheli, vitrin camına terazi kilosu atarak kırdı. Ancak hırsızlık yapamadan kaçtı. Önce motosiklet ile uzaklaşıp, 200 metre kadar ileride gri renkli bir otomobile binen kar maskeli şüpheliler kaçtı. Kilo ile soygun teşebbüsü de işyerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kısa süren şaşkınlığın ardından kuyumcu Fırat Çetinkaya durumu polise bildirdi. Soygun girişiminde bulunan iki zanlıın peşine düşen polis, verilen eşkal üzerinde bölgede uygulama yapmaya başladı.

CEZAEVİNDEN KAÇMIŞ

Olay yerine yakın cadde ve kavşakları kapatan ekipler uygulama sırasında eşkali verilen soygunculara benzeyen 2 kişinin bulunduğu bir otomobili durdurdu. Durdurulan araçta bulunan adının Ahmet Yeşilova (28) olduğunu söyleyen İlker Yeşilova ile D.G., (20) gözaltına alındı. Verilen eşkale benzedikleri için Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınan şüphelilerden Ahmet Yeşilova'nın yapılan parmak izi kontrolünde gerçek kimliğinin İlker Yeşilova olduğu ve Niğde'de işlenen bir cinayetin şüphelisi olduğu anlaşıldı. İlker Yeşilova’nın 12 yıl 6 ay hapis cezası ile yattığı cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı.

Otomobilde yapılan aramada bir de ruhsatsız tabanca ele geçiren polis, ifadelerinin ardından adliyeye sevk etti. Soygun girişimi iddialarını kabul etmeyen şüphelilerden İlker Yeşilova cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.