Hava Durumu

Hırsızlık çetesi 5 aylık takiple çökertildi

Bursa polisi, liderliğini kendi çocuklarına bile hırsızlık yaptırdığı iddia edilen ana-kızın yaptığı şebekeyi, 5 ay süren kameralı takiple çökertti.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2012 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hırsızlık çetesi 5 aylık takiple çökertildi

Edinilen bilgiye göre, kiraladıkları otomobillerle Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Sakarya ve Ankara'ya hırsızlık turuna çıktıkları iddia edilen bir şebekenin çökertilmesi için polis alarma geçti. Şehir merkezindeki otobüs durakları ve kuyruklarda sıkıştırdıkları vatandaşların cüzdanlarını çalan ve bazı işlerde kendi öz çocuklarını bile kullandıkları iddia edilen zanlılar, polis kameraları tarafından 5 ay boyunca takip edildi.

Şüphelilerden birinin çantası çalınacak kişiyi oyalaması, diğer 2'sinin de sıkıştırarak hırsızlık yapması, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Liderliğini ana-kızın yaptığı şebekenin çökertilmesi için polis tarafından yapılan şok baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. Çete elemanlarının evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda ziynet eşyası ve çetenin şüphe çekmemek için kullandığı 3 lüks otomobile el konuldu. Ayrıca yaklaşık 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasının bulunduğu kiralık kasaya da tedbir konuldu.

Gözaltına alının lider H.Ö. (48), kızı İ.K. (34), oğlu S.Ö. (18), A.A. (39), K.T. (34), E.A. (48), C.A. (43), O.D. (51), A.K. (26), E.U. (29), V.Ö. (40) ve F.Ö. (26), "örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında hırsızlık yapmak, yaşı küçük çocukları suça teşvik etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Ayrıca çetenin hırsızlıkta kullandığı 3 çocuk da çocuk polisine teslim edildi. Şebeke ile bağlantılı olan 2 kişinin daha önceden tutuklandığı, 2 kişinin de firarda olduğu ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.