Hava Durumu

Hırvatistan'dan Bursa'ya kardeşlik çağrısı

Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, Bursa’da fahri konsolosluk kurulması ve Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlarında Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2012 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hırvatistan'dan Bursa'ya kardeşlik çağrısı

Bursa’da açılan tarım fuarına katılan Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ’ı ziyaret etti. Heykel tarihi belediye binasında gerçekleştirilen görüşmede, dostluk rüzgarları esti. Başkanvekili Karadağ, Büyükelçi Hrastic’e, Bursa’nın tarihi, kültürü ve ekonomik yapısı gibi belli başlı özelliklerini anlattı.

Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini isteyerek, “İki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Ekonomik gelişmeler noktasında Bursa’nın çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Hırvatistan’dan Türkiye’ye her yıl çok sayıda turist geliyor. Bu turistler genellikler İstanbul, Kapadokya ve Antalya’ya geliyor. Bursa, çok güzel bir şehir. İleride turistlerin ziyaret ettiği yerler arasında Bursa’nın da olacağını düşünüyorum. Bursa’dan da Hırvatistan’a turistleri bekliyoruz. Hırvatistan’ın benzer şehirlerinin Bursa ile kardeş olabilir ve hatta burada bir fahri konsolosluk da kurulabilir” diye konuştu.

Başkanvekili Karadağ da Balkanlar ile ortak kültüre sahip olan Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin dostluk temalı her adıma destek olduğunu kaydetti. Karadağ, ziyaretin sonunda Hrastic’e Bursa’ya özgü bıçak, kitap ve Bursaspor’un renklerini taşıyan kravatı armağan etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.