Hava Durumu

Hollanda'da Omicron alarmı!

Koronavirüs salgınının hayatımıza girmesinin üzerinden neredeyse iki yıl geçmişken ortaya çıkan yeni varyant Omicron tüm dünyayı alarma geçirdi. Ülkeler teker teker yeni seyahat yasaklarını açıklarken Hollanda'da yaşanan bir olay duyanı adeta şaşkına çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hollanda'da Omicron alarmı!

Aralarında İngiltere, ABD, Kanada, Almanya, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu çok sayıda ülke, 25 Kasım'da Omicron varyantının tespit edilmesini takiben Güney Afrika Cumhuriyeti başta olmak üzere bazı Afrika ülkelerine seyahat kısıtlaması getirdi.

DSÖ'nün elimizde "Omicron'un virüsün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir veri yok" diyerek "sınırları kapatmayın" çağrısında bulunmasına rağmen birçok ülke çoktan sınırlarını kapattı.

Ancak buna rağmen Omicron varyantına Botswana, Hong Kong, Belçika, Almanya, İtalya, Çekya, Avustralya, İngiltere ve Kanada'da rastlandı.

Hollanda ise dün yaptığı açıklamayla ülkeye giriş yapan en az 13 kişide yeni varyantın görüldüğünü bildirerek AB'de en yüksek Omicron vakası açıklayan ülke olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.