Hava Durumu

HPV aşısının ücretsiz olmasını istediler

Rahim ağzı kanserini önleyen HPV aşısının ücretsiz uygulanmasını isteyen Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri üyeleri ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bu amaçla açılan davanın bugün görülen ilk duruşması sonrası açıklama yaptı. Avukat Kontaş, HPV aşısının SGK tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2021 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HPV aşısının ücretsiz olmasını istediler

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, geçen temmuz ayında aşı yaptıran kadınlarla birlikte SGK'ya başvurarak HPV aşıları için ödenen paraların iadesini talep etti, ancak bu istek reddedildi.

Birçok ilde aşının parasının iade edilmesine ilişkin dava açıldı. Derneğin Antalya Şube Başkanı Müjde Tozbey de ilk doz aşıyı olduktan sonra Antalya 1. İş Mahkemesi'ne ücret iadesi için dava açtı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında, hakim birçok kurumdan görüş almak üzere duruşmayı mart ayına erteledi.

Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri üyeleri ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleri, duruşma sonrası Antalya Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Kadın Dayanışma Komiteleri adına konuşan Defne Çelikbaş, kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olan HPV'den aşıyla korunmak mümkünken, aşının Türkiye'de sigorta kapsamında olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Uygulandığı yaş aralığına göre 2 ya da 3 doz tavsiye edilen HPV aşısının 3 doz güncel fiyatı 2 bin 85 lira. Geçim sıkıntısının tüm toplumun ana gündemi haline geldiği, emekçilerin açlık ve yoksullukla boğuştuğu günümüzde emekçi bir kadının, bir öğrencinin bu aşıya erişmesi söz konusu bile değildir. Oysa bu aşı ulusal aşı takvimine alınsa, herkes erken yaşlardan itibaren ücretsiz aşılansa, binlerce kadının ölümünün engellenmesi ve hastalanması engellenecek, kadınların bir de hastane koridorlarında yaşam mücadelesi vermesine gerek kalmayacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.