Hava Durumu

Hrant Dink anılıyor

Gazeteci Hrant Dink öldürülüşünün 7'nci yılında anılıyor. Dink için anma yürüyüşü yapılıyor. Trabzonspor forması giyen bir grup da 'Unutmadık' pankartıyla yürüyüşe katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2014 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2014 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hrant Dink anılıyor

Taksim Meydanı’ndan başlayarak Agos Gazetesi önünde son bulacak Hrant Dink anma yürüyüşü için polis yoğun güvenlik önlemi aldı. TOMA ve çevik kuvvet polisleri sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda hazır bekliyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 7 yıl önce gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Dink, ölüm yıl dönümü sebebiyle çeşitli STK ve derneklerin katılımıyla bugün anılıyor. Dink için bugün Taksim’den Osmanbey’de bulunan Agos Gazetesi’ne yürüyüş düzenleniyor. Taksim Meydanı - Halasgargazi Caddesi girişini bariyerlerle kapatan polis, caddenin girişine çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirdi. Anıt çevresinde ve Gezi Parkı’na konuşlanan sivil polis ekipleri buralara girişi kapattı.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen dava ve yürütülen soruşturma devam ediyor.

Hrant Dink, ailesinin de katıldığı törenle mezarı başında anıldı. Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda saat 12:45'te gerçekleştirilen anmaya Dink'in eşi Rakel, oğlu Arat, kardeşi Orhan Dink ve sevenleri katıldı. Rakel Dink ve sevenleri Hrant Dink'in mezarına çiçekler bıraktı. Yapılan dini törenin ardından katılımcılar Dink için dua etti. Törenin sonunda daha önceki törenlerde olduğu gibi Dink'in arkadaşı Malik Yalçın tarafından bir şiir okundu. Şiiri dikkatle dinleyen Dink ailesi ve katılımcılar Yalçın'ı alkışladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.