Hava Durumu

Hrant Dink dosyasında çok önemli gelişme

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi dosyası, suç örgütlerine yönelik soruşturmasıyla tanınan Savcı Yusuf Hakkı Doğan'a devredildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2014 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2014 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hrant Dink dosyasında çok önemli gelişme

Hrant Dink cinayeti dosyası, suç örgütlerine yönelik soruşturmasıyla tanınan Savcı Yusuf Hakkı Doğan'a devredildi. Savcı dosyayı sil baştan alacak. Dink ailesinin avukatı Bakırcıoğlu "Soruşturmanın derinleştirilmesini bekliyoruz" dedi.

Agos'un eski Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlilerine ilişkin soruşturma dosyası, Ermeni Soykırımı'nın 99'uncu yıldönümünde organize suçlar savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a devredildi.

Antalya'da suç örgütlerine yönelik operasyonlarıyla tanınan Savcı Doğan'ın dosyayı sıfırdan ele alacağı ve gerekli görüldüğü takdirde, bazı şüphelilerin ifadelerini de yeniden alabileceği belirtildi.

TMK 10. Madde'yle Yetkili savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülen soruşturma, bu savcının başlatttığı 25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası sekteye uğramıştı.

Akkaş, yolsuzluk soruşturması için "Soruşturma yapmam engellendi" demiş, ardından da Tekirdağ'a tayin edilmişti.
TMK ve ÖYM'leri kaldıran yasanın Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından Dink dosyası Örgütlü Suçlar bürosunda görevli Mesut Erdinç Bayhan'a devredilmişti. Avukatlar, "Hrant Dink cinayetiyle ilgili telefon (LOG) kayıtlarının silinmesine" ilişkin soruşturmanın dosyasını istemişti. Avukatlar savcı Bayhan'a sundukları dilekçede, kayıtların Hrant Dink cinayetiyle ilgili yapılan işlemleri de içerecek şekilde 10 Ekim 2009'da silindiği ve dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de bu nedenle görevden alındığı iddialarına yer vermişlerdi. Dosyanın yeni savcısı Doğan'ın bu taleplerle ilgili işlem yapacağı öğrenildi.

Taraf'tan Aysun Yazıcı'ya konuşan Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, dosyada soruşturmanın tamamlanması için çok sayıda delil bulunduğunu ve bir an önce dava açılması gerektiğini söyledi. Bakırcıoğlu, "Soruşturma bu güne kadar etkili bir şekilde yürütülmedi. Yeni savcının, dosyada bu kadar delil varken cinayetin arkasındaki örgütün üst yapılanmasına yönelik soruşturmayı derinleştirmesini bekliyoruz ancak, dosyanın yeni bir savcıya devredilmesiyle ilgili yorum yapmak şu an için doğru olmaz. Bekleyip savcının neler yapacağını göreceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.