Hava Durumu

Huawei'den, Amerikan şirketlerine gözdağı

Huawei ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki buzlar kısmen de olsa eridi. Amerikan şirketlerinin ürettiği parçaları kullanmayı bırakan başarılı firma, her alanda tam bağımsızlığa ulaşmak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2019 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2019 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Huawei'den, Amerikan şirketlerine gözdağı

Huawei ABD yaptırımı konusunda kendisinden emin

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde iki yüzden fazla Amerikan şirketine Huawei ile iş birliği adına izin vermişti. Huawei CEO'su Ren Zhengfei, Amerikan hükümetinin Google'a sert davrandığını öne sürdü.

Microsoft ve Huawei iş birliğine sıcak bakan Zhengfei, bu durumdan son derece memnun. Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerinde Android tabanlı Google servislerinin çalışmaması, başarılı yöneticinin farklı planlar yapmasına sebep oluyor.

Kısa bir süre önce HarmonyOS için bir açıklama yapan Huawei, kendisine ait olan işletim sisteminin akıllı telefonlarda yer almayacağını söylemişti. Bunun dışında Huawei'nin mobil servisler konusunda da titiz bir çalışma içerisinde olduğu biliniyor.

Ren Zhengfei, CNN ile yaptığı röportajda oldukça umutlu konuştu. Zira Zhengfei, 2 ila 3 yıl içerisinde kendi küresel ekosistemini oluşturabileceğine inanıyor. Bu küresel ekosistem HarmonyOS tabanlı olacak.

Çok etkili bir B planının olduğunu belirten Zhengfei, ABD şirketlerinin Huawei ile iş birliği yapmaması durumunda başka seçeneklerin de var olduğunu söyledi. Bu söylem şu an Mate 30 serisi için geçerliliğini koruyor.

Ren Zhengfei, ABD merkezli teknolojilerden kurtulmak adına güçlü stratejiler belirlediğinin altını çizdi. Bu stratejiler hem Çin kaynaklarını hem de Japonya gibi teknoloji devi olan ülkelerin kaynaklarını kullanıyor.

Kendisine ve ekibine güvenen kurucu, yabancı ortaklar ile olan iş birliği hakkında şunları söyledi: "Eğer yabancı ortakların sunduğu şartlar olgunlaşırsa ve sarsılmaz bir hale gelirse Amerikan şirketleriyle tekrar çalışacağımızı düşünmüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.