Hava Durumu

Hükümet'i öpüp başımızın üzerine koymak gerek

Esra Elönü'nün programına katılan Pelin Batu çözüm süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2014 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2014 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümet'i öpüp başımızın üzerine koymak gerek

Pelin Batu, Esra Elönü'nün Ülke TV'de hazırlayıp sunduğu Arafta Sorular'a konuk oldu. Batu çözüm sürecinde Hükümet'in girişimlerini takdir ettiğini dile getirdi ve "İktidarı bu konuda takdir ediyorum. Elini öpüp başımızın üstüne koymak gerekir. " dedi.

ÖPÜP BAŞIMIZIN ÜZERİNE KOYMAMIZ GEREKİR

"Yazılarımda hükümeti çoğu kez eleştiririm. Adaletsizlikten, kadın haklarına kadar o kadar çok eleştirilecek konu var ki.  Ama hakkaniyet ve adalet noktasında da bazı şeylerin hakkını vermek gerekiyor. Diyarbakır'da o alanda her ırktan insan el ele vermiş barış istiyordu. İktidarı bu konuda takdir ediyorum. Elini öpüp başımızın üstüne koymak gerekir. Bu sorun çözülecekse gerekirse Mars ile ittifak yapılmalı. Dünyada bunun örneği olan ülkeleri okuyup incelemek gerekiyor.

Bölgemiz oldukça zor bir coğrafya. Her an infilak edecek bombaya benziyor. Ben Güneydoğu'da sınır illerini gıdım gıdım gezdim. Oğlu dağda olan bir Kürt ailenin evine misafir olarak bir Türk olan aile misafirliğe gidiyor. Kürt baba, oğlu bu kış dağda üşüyecek mi ölecek mi korkusuyla ağlıyor. Türk baba elini sıkıp teselli ediyor. Bu sahne karşısında çok ağladım. Artık barış zamanı gelmiştir ve bu adımı da cesurca atan hükümeti eleştiremem.."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.