Hava Durumu

Hükümlü kaçırma davasında karar çıktı

Bursa'da cezaevi önünde polise saldırarak uyuşturucu hükümlüsü bir kadının kaçmasına sebep oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan "suça sürüklenmiş" 7 çocuğun davasında karar çıktı. Mahkeme, hükümlü olan annesinin kaçırılması sırasında bir polis memurunu yaralamakla suçlanan 16 yaşındaki genci, 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2012 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2012 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümlü kaçırma davasında karar çıktı
Haklarında verilen hapis cezalarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen diğer 6 çocuğa ise 3 yıl boyunca denetimli serbestlik cezası verildi. Hükümlü kadın halen yakalanamazken, cezaevi önünde yaşanan kaçırılma anı MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülenmişti.

Edinilen bilgiye göre "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Aygün N., 21 Mart'ta İnegöl ilçesinde yakalandı. Cezaevine teslim edilmek istenen Aygün N.'yi koruyan polisler, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi önünde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Kargaşadan faydalanan Aygün N. kaçmayı başarırken, hükümlü kadının yakınları, kendilerini kovalayan polis memurlarını yaraladı. Kafasına mermerle vurulduğu iddia edilen polis memurunun vücudunda kırıklar oluştuğu belirtildi.

FİRARDA OLAN KADININ OĞLUNA 7 YIL HAPİS
Olaydan sonra çocuk savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrası karar çıktı. Bursa 1. Çocuk Mahkemesi, annesi Aygün N.'nin kaçırılması sırasında bir polisi yaralamakla suçlanan 16 yaşındaki suça sürüklenmiş A.N.'yi, "kasten yaralamak ve hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak" suçundan 7 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

6 ÇOCUK 3 YIL BOYUNCA DENETİME TABİ TUTULACAK
Ayrıca "hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak" suçundan ise suça sürüklenen çocuklar B.N.'ye (14) verilen 1 yıl, S.D.'ye (15) verilen 1 yıl 6 ay, E.Y. (16), S.C.S. (17), S.K. (17) ve O.T.'ye (15) verilen 2'şer yıllık hapis cezalarında ise ayrı ayrı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Son olarak yaşı küçük 6 çocuğun, 3 yıl boyunca denetimli serbestlik tedbirlerine tabi tutulmasına hükmedildi.

"BU İBRET-İ ALEM OLSUN DİYE VERİLMİŞ BİR CEZADIR"
Tutuklu genç sanık A.N.'nin avukatı ise, müvekkili hakkında verilen 7 yıllık hapis cezasının hukuk kuralları çerçevesinde değil de, "ibret-i alem olsun" diye verildiğini savunarak, "Kararda polis memurunun yaralanmasında mermer parçası kullanıldığı kabul edilerek ceza miktarı 1 kat artırılmıştır fakat incelenen görüntü kayıtlarında bir mermer parçasına rastlanmamıştır. Polis memuru itmeye bağlı düşerek kafasını beton zemine çarpmak suretiyle yaralanmıştır. Yine mahkemece şartlar oluşmamasına rağmen takdiri indirim nedenleri uygulanmamıştır. Ayrıca polis memurunun maddi zararını karşılama talebimiz de kabul edilmemiştir. Son olarak 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yaşı büyük sanıkların devam eden yargılamasında tutuklu hiç kimse kalmamıştır. 15 yaşında annesini koruma içgüdüsüyle hareket eden müvekkilimize verilen ceza miktarı, yukarı hadden belirlenip kararla birlikte tahliye edilmemiştir. Müvekkilimizin tutukluluk durumuna itiraz edeceğiz. Dosyayı temyiz ettik, adaletin yerini bulacağına inancımız tamdır" dedi.

YAŞI BÜYÜK SANIKLARIN DAVASINDA TUTUKLU KİMSE KALMADI
Bu arada aynı olayla alakalı haklarında toplam 182 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan yaşları büyük toplam 7 tutuksuz sanığın 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaları derdest olarak sürüyor. Halen firarda olan Aygün N.’nin ise 19 yıla kadar hapsi isteniyor.

KAÇIRILMA ANI KAMERALAR TARAFINDAN SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
Öte yandan cezaevi önünde yaşanan hükümlü kaçırma anı MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.