Hava Durumu

Hula'dan sonra Hama'da katliam

Suriye'de Esed yönetimine bağlı birlikler, Hula'da sonra Hama'da da katliam yaptı. AA'nın fotoğrafları katliamı gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2012 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2012 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hula'dan sonra Hama'da katliam

Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordunun dün akşamdan bu yana Hama'yı bombaladığı bildirildi.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı yerel kaynaklar, sabahın erken saatlerinden bu yana Hama'nın Meşa el-Furusiyye ve Güney Meşa mahallelerini hedef alan saldırılarda 8'i çocuk 5'i kadın 50 kişinin katledildiğini belirtiyor.
Hama'da keskin nişancılar tarafından hareketli her şeyin hedef alındığı kaydedildi.

Hula'da görgü tanıklarının anlattıkları
Suriye'nin Humus kentine bağlı Hula ilçesinde Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin yaptığı katliamı kameralara anlatan tanıklar, yürekleri sızlattı.
Katliamdan yaralı olarak kurtulan, ancak güvenlik gerekçesiyle kimliğini açıklamak istemeyen bir kadın, Esed yönetimine bağlı askerlerin evlerini bastığını, kadın ve çocukları odalara sıkıştırarak üzerlerine ateş açtığını öne sürdü.
Olayda babası ve kardeşini kaybettiğini belirten kadın, Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Esed yönetimine bağlı askerlerle çatışmaya girmesinin ardından muhalifler tarafından kurtarıldıklarını söyledi.
Başka bir kadın da evlerinde kocası dahil 12 kişinin öldürüldüğünü, askerilerin yanı sıra Hula'ya beyaz renkli araçlarla giren Şebbiha milislerinin saldırılara katıldığını belirtti.
Aynı kadın, saklayarak katliamdan kurtardığı bir çocuğu kameralara gösterdi.
Katliamdan yaralı olarak kurtulan başka bir kadın da kocası evde olmadığı sırada Şebbiha milislerinin saldırdığını, dövülerek evlerine getirilen başka sivillerle birlikte üzerlerine ateş açıldığını söyledi.

Ölü taklidi yaparak kurtuldu
Ölü taklidi yaparak katliamdan kurtulduğunu anlatan kadın, 3 erkek ve 1 kız çocuğunun katledildiğini ifade etti.
9 yaşındaki Ali Seyyid de evlerine önce tanktan ateş açıldığını, daha sonra kapılarının kırılarak babası ve kardeşinin öldürüldüğünü belirtti.

Operasyonlar yoğunlaştı
Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordu birlikleri ve Şebbiha milislerinin operasyonlarının Humus, Hama ve İdlib kırsalında yoğunlaştığı bildirildi.


Bilanço ağırlaşıyor

Suriye'de rejim karşıtı olayların başladığı geçen yılın Mart ayından bu yana 13 binden fazla kişinin öldürüldüğü bildirildi. El Arabiya'nın haberine göre Suriye İnsan Hakları İzleme örgütünden Rami Abdurrahman, olaylarda 9183'ü sivil, 13.004 kişinin öldüğünü belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.