Hava Durumu

Husilerin Yemen'den gönderdiği dronelar Suudi Arabistan'da düşürüldü

Yemen hükümetine destek veren Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, İran destekli Husi milislerin Suudi Arabistan'a gönderdiği patlayıcı yüklü 5 insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Husilerin Yemen'den gönderdiği dronelar Suudi Arabistan'da düşürüldü

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Arap koalisyonu sözcüsü Turki el-Maliki yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'deki Husilerin, Suudi Arabistan'ı 5 İHA ile hedef aldığını belirtti.

Açıklamada, saldırıda vurulan bölgelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermeyen Maliki, patlayıcı yüklü İHA'ların imha edildiğini kaydetti.

Maliki, Husilerin İHA'larla sivil yerleşim bölgelerini kasıtlı ve sistematik şekilde hedef aldığını vurguladı.

Koalisyon sözcüsü ayrıca sivilleri ve sivil nesneleri korumak için uluslararası insan hakları hukukuna uygun şekilde önlemler aldıklarını aktardı.

Husilerden henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan'ın güney bölgelerini sık sık hedef alan Husilerin son günlerde İHA'lar ve füzelerle düzenledikleri saldırıların arttığı gözlemleniyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.