Hava Durumu

İbrahim Yazıcı'nın adı hep yaşayacak

Bursaspor'un görevi başında yaşamını yitiren başkanı İbrahim Yazıcı'nın adını taşıyan stadyum, törenle hizmete girdi. Nilüfer Belediyesi'nin yaptırdığı stadyumun açılış törenine Yazıcı'nın ailesi sevenleri, şampiyon kadro ve spor dünyasının önemli isimleri katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İbrahim Yazıcı'nın adı hep yaşayacak

HABER I Özgün DOĞAN I

MALİYETİ 40 MİLYON TL
Bursaspor'un şampiyonluğu kazandığı 2009-2010 sezonunda kulüp başkanlığını yapan ve görevi başında bundan 5 yıl önce yaşamını yitiren İbrahim Yazıcı'nın adının verildiği stadyum düzenlenen törele hizmete girdi. Nilüfer Belediyesi'nin yapımını üstlendiği ve 40 milyon liraya mal olan İbrahim Yazıcı Stadyumu'nun açılış törenine spor ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey açılışta yaptığı konuşmada, "Büyük başkan, seni unutmak mümkün mü? Bu 3 milyonluk kent seni unutmuyor. Asla da unutmayacak. Bugün bizim için onur günü. Mutluluk günü. Bursaspor'un adını tarihe altın harflerle yazan, ölümsüz başkan İbrahim Yazıcı'yı andığımız gündür bugün. Ona olan sevgimizi, saygımızı, minnetimizi adını yaşatarak gösterdiğimiz gündür bugün" dedi. Bozbey ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Süper Lig 2018-19 sezonunun İbrahim Yazıcı sezonu olarak adlandırılmasını istediklerini kaydetti.

İSMİ YÜREKLERE KAZINDI

Törene merhum İbrahim Yazıcı'nın eşi Ayşen Yazıcı, kızı Efsun Yazıcı, oğlu Serkan Yazıcı kardeşleri Hayri ve Serdar Yazıcı da katılırken, anlamlı organizasyonda 16 Mayıs 2010'da şampiyonluğa ulaşan kadronun oyuncularıyla Türk futboluna bir dönem damga vuran isimler de hazır bulundu. Törende bir konuşma yapan Serkan Yazıcı, "Babamı kaybedişimizin 5'inci yıldönümündeyiz. Biz 5 yılda her an bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu 5 yıl içinde gördüğümüz en önemli şey babamın isminin yüreklere yazılmasıydı. Başkanım burada gerçekten ruhu olan bir stat yarattınız, buradan çıkacak sporcuların bir ruh içinde çıkacağına Bursa'ya Türkiye'ye çok faydalar sağlayacağına inanıyorum. Başkanım vefanın bir semt olmadığını herkese gösterdiniz. Biz babamdan Bursaspor taraftarı değil, her zaman büyük Bursaspor taraftarı denilmesini duyduk. Ailem adına konuşuyorum, bizim en sevinçli günümüz Bursaspor'un şampiyonluk günüydü" diye konuştu.

Ailesi teşekkür etti
Merhum Başkan İbrahim Yazıcı'nın kızı Efsun Yazıcı babasının adının verildiği stadyumun açılış töreninde stadın yapımını üstlenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e üzerinde Mustafa Bozbey ve İbrahim Yazıcı'nın yer aldığı teşekkür plaketi verdi.

Yazıcı müzesi hizmete girdi
Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan ve Bursaspor'un merhum başkanı İbrahim Yazıcı'nın adının verildiği stadyumda İbrahim Yazıcı anısına hazırlanan müze de törenle hizmete girdi. Stadyum içinde yer alan müzede İbrahim Yazıcı'nın büyük boy bir resminin yanı sıra birebir ölçülerde hazırlanan 16 Mayıs 2010'da kazanılan Süper Lig Şampiyonluğu Kupası da bulunuyor. Duvarlarını İbrahim Yazıcı'yla ilgili görsellerin süslediği müzede ayrıca merhum Yazıcı'nın hem siyaset hem de spor yöneticiliği döneminde kullandığı objeler de sergileniyor. Müzede ilerleyen dönemde İbrahim Yazıcı'nın bir de balmumu heykeli sergilenecek.


Önemli bir başkandı
Törene katılan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Önemli bir başkandı, Bursaspor'a, Bursa'ya çok güzel şeyler yaşattı. 2010'da 5'inci büyük olarak tarihe geçtik. Bizler de onun izinde bir şey yapmaya çalışıyoruz. Ben burada özellikle Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey'e teşekkür ediyorum" dedi.

Bozbey'den anlamlı hareket
İbrahim Yazıcı'nın adının verildiği stadyumun açılış töreninde 16 Mayıs 2010'da şampiyonluğun kazanıldığı dönemde görev yapan yönetim kurulu üyeleri de unutulmadı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, o dönemin yönetim kurulu üyelerine açılış töreninin anısı ve Bursaspor'a yaptıkları hizmetlerden dolayı bir plaket takdim etti. Bozbey şampiyon takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'a da plaket verdi.

İbrahim Yazıcı Stadyumu'nun açılış kurdelesini, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yazıcı ailesinin temsilcileri ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın birlikte kesti.

Ve şampiyonlar sahada
İbrahim Yazıcı Stadyumu'nun açılış töreni 16 Mayıs 2010'da şampiyonluğa ulaşan kadronun oyuncularıyla Türk futbolunun önemli isimlerinin yaptığı gösteri maçıyla sona erdi. Bursaspor'un teknik direktörlüğünü Ertuğrul Sağlam yaparken, Ivankov, Pablo Batalla, Ömer Erdoğan, Tuna Üzümcü, İsmail Güldüren, Mustafa Keçeli,Turgay Bahadır, Giani Krita, İbrahim Öztürk, Ali Tandoğan, Bekir Ozan Has, Gökhan Güleç bir kez daha sahaya çıktı. Bülent Korkmaz ve Hakan Ünsal'ın yönetimindeki Türkiye karmasında ise Milli Takım'ın efsaneleri Rüştü Reçber, Ergün Penbe, Emre Aşık, Ogün Temizkanoğlu ,Tuncay Şanlı, Volkan Arslan, Engin Baytar, Emre Aşık, Hasan Kabze oynadı. Eski Süper Lig hakemlerinden Adem Vural'ın düdük çaldığı maçı Bursaspor 2-1 kazanırken, Yeşil Beyazlılar'ın gollerini Pablo Batalla ve Gökhan Güleç kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.