Hava Durumu

İçişleri Bakanı'ndan flaş açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Güler'in gündeminde çözüm süreci, Suriye'ye müdahale ve Eylül ayında yapılacağı yönünde istihbaratın alındığı 'Gezi' benzeri olaylar yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2013 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2013 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İçişleri Bakanı'ndan flaş açıklama

Bakan Güler'in konuşmasından satırbaşları;

ÇÖZÜM SÜRECİ

-Öncelikle çatışmasızlık ortamının sürdürülmesi gerekir. Çözüm sürecini baltalayan bunun altında kalır.

-Suriye sınır güvenliği çok önemli. Çözüm süercini istemeyenler bunu baltalamak isteyenler ile ilgili değişik çalışmalar var. Çözüm süreci kolay bir çalışma değil. Hükümetimizin gösterdiği iyi niyeti kimse istismar etmesin. Kuru tehditleri bıraksınlar. Bunların hepsinin verilecek cevabı vardır.

SURİYE'YE MÜDAHALE

-Son olayların işin tamamen çığrından çıktığını gösteriyor.

-Meydana gelebilecek olaylarla ilgili koordinasyonun önemine dikkat çektik. Gerekli tedbirleri almak bizim görevimizdir.

TEZKERE

-Ekim ayına kadar süren bir tezkere vardır. Ancak böyle bir şeye gereksinim varsa. Hükümetimiz konuyu TBMM'ye getirir. Biz güvenliğimiz sağlarken kimyasal tehdidi de hesaplayarak gerçekleştiriyoruz. AFAD'ın bölgede yaptığı çalışmalar var. Yaralıların üzerinde yapılan incelemelerde değişik gazların kullanılarak insanların yaralandığını tespit ettik.

KORUMA MEMURLUĞU

-Polisimiz kendi içinde görev alacak. 6 yıl görev yapanlar polislik mesleğine geçebilecek. Polisimizi koruma görevinden uzak tutmak istiyoruz.

ARAÇLARA ÇİP TAKILMASI

-Araçlara çip takacağız. Pilot proje olarak devam ediyor. Kazaların en çok yaşandığı ve trafik kurallarının en çok ihlal edildiği yerlerde kullanılacak. Ayrıca çalıntı araç ve diğer ihallaleri önlemek içindir. Özel hayatın ihlaline ilişkin bir şey yoktur. Özel hayata müdahale yoktur. Uygulamaya daha geçmemiştir. Araç Kimliklendirme Sistemi (AKSİS) ile tüm araçların ön ve arka plakalar çipli sisteme geçecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.