Hava Durumu

İdlib'e pandemi hastanesi kuruldu

Yapımı ve tıbbı cihazlarının finansmanı Dünya Sağlık Örgütü, Suriye Amerikan Tabipleri Birliği ve Türkiye işbirliğiyle karşılanan hastane faaliyete girdi. Başhekim Fatma Muhammet, şu anda hastanede Covid-19 vakasından yatan bir hasta bulunmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İdlib'e pandemi hastanesi kuruldu

Suriye'nin kuzeyinde, rejim muhaliflerinin yaşadığı İdlib kentine pandemi hastanesi kuruldu.

Yapımı ve tıbbi cihazlarının finansmanı Dünya Sağlık Örgütü, Suriye Amerikan Tabipleri Birliği ve Türkiye işbirliğiyle karşılanan hastane faaliyete girdi.

1 Acil Servisi (5 yataklı) 25 yataklı poliklinikten toplamda 30 yataktan oluşan pandemi hastanesi sadece koronavirüs şüphesiyle gelen hastalara hizmet verecek. Hastane Başhekimi Fatma Muhammet, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan hastanede koruyucu ekipmanlarla, solunum cihazları ile yoğun bakım ünitesinde tedavi edebilecek cihazların bulunduğunu söyledi.

Hastanenin, hasta kabul edecek duruma geldiğini belirten Fatma Muhammet, "Korona virüs vakası geldiği zaman ona acil servisimizde ilk müdahaleyi yaparak, her türlü tetkikler ve test yapacak bir kapasiteye sahibiz. Şu an hastanemizde Covid-19 vakasından yatan hastamız yok" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.