Hava Durumu

İhmal, doğmamış bebeği hayattan kopardı

Aydın'da Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Sekreter olarak görev yapan hamile kadın, erken doğum için çalıştığı hastaneye geldi. Hamile kadın, hastanede erken doğum için kuvöz olmaması nedeniyle sevk edilirken bebeğini kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İhmal, doğmamış bebeği hayattan kopardı

Aydın'ın Söke İlçesi Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Sekreterolarak görev yapan Dilek Yaldız (30), erken doğum için çalıştığı hastaneye geldi. İddiaya göre, hastanede erken doğum için kuvöz olmaması nedeniyle Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edilirken, yolda hastanede yer olmadığının öğrenilmesi üzerine başka hastaneye doğru yola çıkan ambulans da arıza yaptı. Ambulansın arıza yapması üzerine olay yerine gönderilen diğer ambulans ise iddiaya göre yarım saat geç geldi. Yaşanan bunca olayın üzerine talihsiz kadının 32 haftalık bebeği ölü doğdu. Yaldız'ın tedavisi ise sürüyor.

'KUVÖZLER TAMAMEN DOLU'

Olay, dün Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Hastanede Tıbbi Sekreter olarak görev yapan Dilek Yaldız, hamileliğinin 32'nci haftasında sancılanması üzerine erken doğum için çalıştığı hastaneye geldi. İddiaya göre, hastanede erken doğum için kuvözün olmadığının belirtilmesi üzerine Yaldız, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulans yoldayken, görevliler hastaneyi arayarak hastanın acil olduğunu söyledi. Hastane çalışanlarının kuvözlerin tamamen dolu olduğunu söylemesi üzerine ambulanstaki görevliler Denizli'deki özel bir hastane ile görüşme sağladı. Hasta yakının da devreye girmesiyle ambulans Denizli'ye doğru yol çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.