Hava Durumu

İki çocuğunu fare zehriyle öldüren annenin cezası belli oldu

Çocuklarını fare zehriyle öldüren anne ömür boyu hapis cezası aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2013 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2013 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki çocuğunu fare zehriyle öldüren annenin cezası belli oldu

Antalya'da, meyve suyuna karıştırdığı fare zehriyle oğulları 2 yaşındaki Kağan ve 3 yaşındaki Hakan Selim'i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 26 yaşındaki Fatma Dülgar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

TIR şoförü eşi Serkan Dülgar'ın, ilk evliliğinden olan ikizlerinin 24 bin liraya ulaşan nafaka borcunu ödeyemediği için cezaevinde bulunduğu sırada bunalıma giren Fatma Dülgar, geçen yıl haziran ayında Kanal Mahallesi'ndeki evinde 'Ölümümden kimse sorumlu değildir. Çocuklarımın arkada kalmasını istemiyorum' diye not yazdı.

Ardından bakkaldan satın aldığı fare zehrini meyve suyuna karıştırıp oğulları Kağan ve Hakan Selim'e içirdikten sonra ölmelerini beklediği öne sürüldü. Oğullarının hareketsiz kalmasının ardından sokağa çıkan Dülgar, yoldan geçen bir aracın önüne atlayarak intihar etmek istedi. Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan Fatma Dülgar, götürüldüğü hastanede doktora çocuklarını zehirlediğini söyledi. Haber verilmesi üzerine sevk edilen polisler, kapıyı kırıp içeri girerken iki çocuğun cesetleri bulundu.

Fatma Dülgar polis, savcılık ve duruşmalardaki ifadelerinde suçlamaları reddederek, "Fare zehrini ben içtim. Daha sonra zehiri lavaboya bırakıp, kendimi bir aracın altına attım. Çocuklarıma zehir vermedim. Onların nasıl öldüğünü bilmiyorum" diye savunma yaptı.

Tutuklanan ve hakkında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Fatma Dülgar için İstanbul Adli Tıp Kurumu, 'akli dengesi yerindedir' raporu verdi. Davanın karar duruşması, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ağlasun Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra ilk duruşmaya katılan ve eşinden şikayetçi olmadığını söyleyen Serkan Dülgar ise karar duruşmasına katılmadı.

Mahkeme, iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum ettiği Dülgar'ın bu cezasını mahkemedeki iyi halinden dolayı ömür boyu hapis cezasına indirdi. Kararın okunmasının ardından Dülgar, ağladı. Jandarma "Çocuklarım ölmedi" diye ağlayan Fatma Dülgar'ı salondan çıkardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.