Hava Durumu

İkinci elde yaprak dökümü

İnternet üzerinden araç satışı ve otomobil firmalarının şehir merkezinde sıfır araç satması, ikinci el oto sektörünü durma noktasına getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İkinci elde yaprak dökümü
Sektörün son bir yıl içinde yüzde 50 daraldığını kaydeden Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, “İkinci elde artık bıçak kemiğe dayandı. Önümüzü göremiyoruz” dedi. Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden kendilerini galerici olarak tanıtan dolandırıcıların sektörü lekelediğini savundu.

İkinci el araç almak için interneti tercih eden vatandaşları ikaz eden Yanık, kapora aldıktan sonra kayıplara karışan sahte galericiler olduğunu belirtti. İnternet satışlarının araç fiyatlarını altüst ettiğini, sıfır oto satan bayilerin ikinci el satışlara yönelmesinin oto galericilerin satışlarını etkilediğini ifade eden Yanık, son bir senedir sektörün küçüldüğünü vurguladı. Bu yaz sezonunda herhangi bir hareketlenme beklemediklerini dile getiren Yanık, “Okullar kapandı ama hiçbir şey istediğimiz gibi gitmiyor. İşlerimizde açılma yok. Durgunluk sürüyor. Bu sezondan ciddi bir beklentimiz yok. Türkiye’nin alım gücü serbest piyasada düştü. Ticarette çek ve senetlerin artık itibarı kalmadığını düşünüyoruz. Piyasadaki nakit akışının duruşu sektörü zor durumda bıraktı” diye konuştu. İkinci el oto satışı yapan işyerlerinin şehir merkezinin dışına çıkarıldığını söyleyen Yanık, bazı otomobil firmalarının ise şehrin merkezinde sıfır ve ikinci el araç satışı yaptığını belirtti.

Yanık, “Çifte standart söz konusu. Şehrin göbeğinde oto bayileri sıfır marka araç satıyor. Bize yapılan bir haksızlıktır. Vatandaştan ne kadar uzaklaşırsak o kadar işimiz düşer. Sanal ortamda insanlar araçları görmeden peşinden koşuyor ama çoğunun umduğu karşısına çıkmıyor. İnternette biçilen araç fiyatları hayaldir. Mesela bir araç 6 bin TL ise, başka internet sitesinde aynı model araç 9 bin TL’ye satılıyor. Oradaki dengesizlikler ikinci el araç sektörünü olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.