Hava Durumu

İletişim Başkanı Altun: Biz bunu masum görmüyoruz

104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildirisi sonrası, hükümet yetkilileri ve siyasilerden sert tepkiler geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Böyle bir bildirinin ne anlama geldiğini bilmeden yayınlandığını varsaymak hiçbir şekilde kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Biz bunu asla masum göremeyiz ve görmeyiz.'dedi. Adalet Bakanı Gül ise, 'Demokrasimizi daha da ileriye taşıyacağız. Bu karanlık zihniyetle mücadeleyi sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İletişim Başkanı Altun: Biz bunu masum görmüyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "104 emekli amiralin gece yarısı bildiriyi yayınlamaktaki amacı neydi?" sorusuna A Haber canlı yayınında yanıt verdi.

Altun açıklamasında şunları söyledi;

Amaç çok açık. Biz 15 Temmuz'u yeni yaşadık sayılır. Üzerinden 5 yıl bile geçmedi. 15 Temmuz hain ve işgal girişimi bu süreçte yine milletimizin ortaya koyduğu destansı direniş bizim toplumsal hafızamızda çok canlı. Siyasal hafızamız bu konuda dipdiri. Böyle bir ortamda düşünün 104 emekli amiral biraraya geliyor. İsimlerinin önüne özellikle amiral yazıyorlar ve bildiri yayınlıyorlar.

Bu kirli organizasyonda hemen 5. kol faaliyeti sürdüren gayri milli medya unsurları tarafından 103 amiralden Montrö ve Atatürk bildirisi başlığıyla haberleştiriliyor. Şimdi baktığınızda bu anti-demokratik bir bildiri ve bunun ima ettiği anlamı hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu bildiri açık ve net söyleyelim. Eski vesayet alışkanlıkları ile milli iradeye onun seçilmiş temsilcilerine parmak sallamaktan başka hiçbir anlam taşımıyor.

"ÇOK AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE TEPKİ GÖSTERDİ"

Bu girişim hadsiz bir bildiriyle milletimizin hafızasında çok daha taze olan ve vesayet imalarında bulunmaktan başka birşey değildir. Böyle bir bildirinin ne anlama geldiğini bilmeden yayınlandığını varsaymak hiçbir şekilde kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Biz bunu asla masum göremeyiz ve görmüyoruz. Milletimiz de buna çok açık ve net bir şekilde tepki gösterdi. Biz de bu nedenle derhal açıklama yaptık. Milli iradeyi savunma, demokrasimizi müdafaa etme vazifemizi yerine getirdik.

Hemen sabahında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Yine Milli Savunma Bakanlığı, demokratik bir ülkede olması gereken bir olgunlukla bu girişimi çok sert bir şekilde kınadı. Hepimiz biliyoruz... Biz ülkece vesayetten çok çektik. Milletimiz, darbecilerle ve vesayetçilerle çok mücadele etti. Cumhurbaşkanımızın 2002'den bu yana verdiği demokratikleşme mücadelesiyle milli name namına çok ciddi mesafe kat ettik. Vesayetçiler kaybetti, millet kazandı.

"BİRÇOK ODAK HAREKETE GEÇTİ"

Bu süreçte gerçek anlamda baktığımızda vesayet üzerinden, sandık üzerinden değil bir takım siyaset dışı unsurlar üzerinden iktidar elde etme imkanını biz neredeyse ortadan kaldırdık. Cumhurbaşkanımızın bu anlamda verdiği mücadele çok değerli bir mücadeledir. Bu nedenle de Cumhurbaşkanımızın bu mücadelesinin önünü kesmek için, ulusal-uluslararası birçok odak harekete geçti. Defalarca Cumhurbaşkanımızı yolundan çevirmeye çalıştı. Fakat Cumhurbaşkanımız milletinden aldığı güçle bu uluslar ve uluslararası vesayet sistemlerine karşı çok ciddi bir mücadele ortaya koydu. Bu mücadeleyle beraber Türkiye bağımlılık zincirini kırdı. Bu anlamda baktığımızda büyüdü, bölgesel bir güç oldu ve şuan da küresel bir aktör olma yolunda çok net bir performans ortaya koyuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.