Hava Durumu

İlhan Parseker'den adaylık sinyali

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda 7 Mayıs'ta yapılacak komite seçimlerine ve yönetim kurulu başkanlığına aday olan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, odada zihiyet değişimi gerçekleştirerek, geleceğin ortak vizyon kurumu BTSO'yu oluşturacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlhan Parseker'den adaylık sinyali

Altınceylan'da gazetecilere BTSO başkanlığını kazanması halinde hayata geçireceği projeleri tek tek anlatan Parseker, "2023 yılında nüfusu 4 milyon olan, milli gelire yüzde 5 katkı koyan, kişi başı 30 bin dolar gelire ulaşmış, 110 milyar dolarlık hizmet ve mal üreten, ihracatını 50 milyar dolara çıkarmış bir Bursa'yı düşünüyorum. Türkiye'nin ilk 500 büyük kurumuna 50 firması girmiş, dünyanın 166. mega şehrinden ilk 100'e yükselmiş bir Bursa hayal ediyorum. Bu şehrin ticaret ve sanayisini geliştirmek için projelerimle başkanlığa adayım" dedi.

Yılda bir defa tam gün bir sektörün meseleleri ile alakalı toplantılar yapmayı hedeflediğini, üyelerinin tamamı BTSO ile iletişim halinde olan, işlemlerin elektronik imza ile online halledebildiği bir oda kurmayı vaat eden İlhan Parseker, "Bütün üyelerimin elini tek tek sıkmayı hayal ediyorum. Projelerimizle üyelerimiz odaya sadece aidat ödemekle kalmayacak, hizmet olarak kat kat fazlasını geri alacaklardır. BTSOCard ile indirimli kampanyalar ve avantajlar sağlayacağız. Ücretsiz danışma hattı ile üyelerimizin bütün meselelerine çözüm üreteceğiz.

Hukuki ve mali danışmanlık ile avukat ve mali müşavir hizmeti vereceğiz. BTSONet ticaret portalımız ile Bursa'da üretilen ve satılan bütün ürünleri kolayca bulmak ve satma imkanı sağlayacağız. Bu çerçevede Ticaret Kanunu'nun getirdiği web sayfası yükümlülüğünü yerine getirmeyi kolaylaştırıcı çözümler sunacağız. Finansal destek için bankalarla daha cazip şartlarda kredi imkanları sunacağız.

Video konferans sistemi ile Bursa'dan yoğun ihracat yapılan şehirlerin odaları ile ortaklaşa kurulacak video konferans sistemi ile şirketlerin anında dijital ortamda bulunmalarına imkan hazırlayacağız. Finans'ın merkezi İstanbul'da ve siyasetin başkenti Ankara'da BTSO büroları açacağız. Üyelerimiz bu şehirlerde ikili iş görüşmelerini ofislerimizde kurumsal bayrak altında nezih ortamda yapabilecekler. Uluslararası girişimcilik kongresi düzenleyip nadir olan müteşebbis sayısını arttıracağız. Mükemmellik yönetim sistemine geçeceğiz. Bağımsız denetleyiciler odanın hesaplarını ve eksik yanlarını raporlayacak. Yönetim kurulu kararları internette yayınlanacak. Uluslararası bir tahkim merkezi olacağız. Alış veriş şenliğini uluslararası hale getireceğiz. Şehrin doğu ve batısına toptan ticaret merkezleri kuracağız. Şehrin 30 yıllık ticaret yükünü çekecek bu merkezlerde rekabete de imkan sağlanacak" diye konuştu.

BUTGEM'e destekleri arttırarak, teknik eleman yetiştirilmesinin yanı sıra, işletmelerin ihtiyacı olan iş güvenliği ve sağlığı uzmanı yetiştirmeye yöneleceklerini belirten Parseker, "Üretimde katma değerin arttırılması için de Ulutek'te yazılım vadisi kurmayı düşünüyoruz. Bir kilo demirin fiyatı 50 cent, ancak 1 kilo telefonun fiyatı 4 bin dolardır. Orta vadede Türkiye'nin orta ve ileri teknoloji üretim oranını yüzde 90'lara taşımayı hedefliyoruz. 1 kilogram ihracatımız şu anda 1.4 dolar iken Güney Kore'nin 3 dolar, Almanya'nın 4.1 dolardır. Biz de 3 dolar hedefini kendimize koyduk. Dünyada en çok AR-GE yapan bin kuruluş içinde 3 Türk firması var. Yazılım gücümüzü arttırarak savunma sanayii ve oto test merkezi için gerekli alt yapıyı oluşturacağız. En temiz ve katma değerli sanayi bu şekilde çıkar" dedi.

Bursa Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (BEPAV) da yeni pazarlar ve yeni yöntemler hakkında vizyon geliştireceğine işaret eden İlhan Parseker, Bursa'nın entellektüel sermayesini arttıracaklarını bildirdi. Ekonomi Konseyi ile şehrin bir bütün olmasını sağlayacaklarını kaydeden Parseker, siyasilerden SKT'lere, basından bürokratlara geniş katılım ve ile tarama konferansları ile yeni iş sahaları geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.