Hava Durumu

İlhan Parseker'den Basın Bayramı mesajı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, toplumun doğru bilinçlenmesinden basının sorumlu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2012 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlhan Parseker'den Basın Bayramı mesajı

İlhan Parseker, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, basın mensuplarının bayramını kutladı. Parseker, kent, ülke ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatma görevini yerine getiren basın emekçilerinin çok önemli bir misyonları olduğunu belirterek, "Toplumun doğru bilinçlenmesinden de yine basın sorumludur" dedi.

Özellikle Küçük Bab-ı Ali olarak bilinen Bursa'da basının çok daha önemli sorumlulukları olduğunun altını çizen Parseker, "Bugün şehrimiz sanayi başkenti olmuşsa, adı üretimle anılır hale gelmişse ve tüm bunlara bağlı olarak refah seviyesi artmışsa, bunda şüphesiz basın emekçilerinin çok önemli payı var" şeklinde konuştu.

Demokratik, şeffaf ve açık toplum olmanın en önemli şartlarından birinin özgür ve tarafsız basın olduğuna işaret eden Parseker, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Toplumun sesi olan basın, demokratik toplumlarda vazgeçilmez bir unsurdur. Basından sansürün kaldırılışının yıldönümünde; şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için çalışan tüm basın emekçilerini takdirle anıyor, daha özgür ve sansürsüz bir gelecek diliyorum. Başta Bursa basın camiası olmak üzere tüm basın emekçilerinin bayramını kutlarken, ebediyete intikal eden basın emekçilerini saygıyla yad ediyorum."
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.