Hava Durumu

İlk kez yetişkin bir DEAŞ'lıyı kabul ettiler

Almanya, ilk kez Irak ve Suriye'de terör örgütü safında yer almış bir Alman vatandaşı yetişkinin ülkeye geri getirilmesini sağladı. 30 yaşındaki Laura H. üç çocuğu ile geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlk kez yetişkin bir DEAŞ'lıyı kabul ettiler

ALMAN hükümeti, terör örgütü DEAŞ'a katılmak üzere Almanya'dan Suriye'ye giden Alman vatandaşı 30 yaşındaki Laura H. ile üç çocuğunu Almanya'ya geri getirdi. Böylece Almanya, ilk kez Irak ve Suriye'ye terör örgütleri saflarında yer almak üzere giden Alman vatandaşı bir yetişkini ülkeye geri getirdi. Federal hükümetin şimdiye kadar bu konudaki politikası, Suriye ve Irak'ta DEAŞ saflarında savaşmaya giden Alman vatandaşlarını geri kabul etmemek üzere oluşturulmuştu.

KADIN TUTUKLANMADI

Polisten edinilen bilgiye göre, Suriye'den Irak'a geçen kadın ve üç çocuğu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'den kalkan tarifeli uçakla cumartesi gecesi Franfurt'a getirildi. Kadının Frankfurt'a gelmesiyle birlikte yürütülecek soruşturmayı da Hessen Eyalet Savcısı üstlendi. Laura H.'ye, yabancı terör örgütüne üye olmak ve küçük yaştaki çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmemekten soruşturma açıldı. Ancak üç çocuk annesi kadın hakkında tutuklama kararı çıkmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.