Hava Durumu

İlker Başbuğ: Hayatımda ilk kez...

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında oy verme işlemi başladı. Genel kurulunda oy kullanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Aziz Yıldırım'a verilen oyun, aynı zamanda sarı-lacivertli kulübe yapılan haksızlıklara karşı bir isyanın ifadesi olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2015 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlker Başbuğ: Hayatımda ilk kez...
Ülker Sports Arena'da yapılan kongrede oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbuğ, Fenerbahçe Kulübü'nde bugün gerçekleştirilen başkanlık seçiminin özel bir anlamı olduğunu kaydetti. Hayatında ilk defa Fenerbahçe Kulübü'nün seçiminde oy kullandığını belirten Başbuğ, "Fenerbahçe Kulübü'ne uzun yıllardır hizmet veren Aziz Yıldırım'a verdiğiniz oy, aynı zamanda Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıklara, kumpas olaylarına karşı bir isyanın ifadesidir. Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü'ne karşı sürülmek istenen lekeye karşı isyandır" şeklinde konuştu.

Başbuğ, Fenerbahçe Kulübü'nün bu süreçten alnı açık bir şekilde çıkacağına inandığını vurgulayarak, "Bu seçimin gerçekten Fenerbahçe Kulübü'nün tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söylüyorum. Artık yeter, Fenerbahçe üzerinden elinizi çekiniz. Bu yüce kulüp, bu yapılanları hak etmedi" ifadesini kullandı.

"Organize bir olay"

İlker Başbuğ, Çaykur Rizespor maçı dönüşü sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının organize bir iş olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin bu saldırıya kadar ligi önde götürdüğünü dile getiren Başbuğ, şöyle devam etti:

"Sonra ne oldu? Bu olay unutuldu mu? Bence, bu olay bir iki kişinin yaptığı bir olay değil, organize bir olay. Ne oldu, bir şey duymuyorum. Türk futboluna vurulan bir leke. Bu lekenin temizlenmesi lazım. Kimler yaptı bunu, neden yaptı? Bu olayın futbolcuların üzerinde etkisi oldu, belki alınan sonuçta bu da etkili oldu. Bu sene alınan derecenin önemi yok. Çok önemli bir olay. Bu konuyu canlı tutalım. Bu olay önemli. Gerçeklerin mutlaka ortaya çıkarılmasını istiyorum."

Fenerbahçe'nin her alanda büyüdüğü için üzerine gelindiğini savunan Başbuğ, "Fenerbahçe Kulübü her şeyiyle çağ atlamıştır. Tabi bu bazılarını rahatsız ediyor, olay budur" diyerek sözlerini tamamladı.

Saat 17.00'a kadar oy kullanılacak

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda, yaklaşık 17 bin kongre üyesi 17.00'ye kadar oy kullanacak. Aziz Yıldırım ve Hulusi Belgü'nün başkanlık için yarışacağı genel kurulda, toplam 21 sandık kuruldu. Genel kurul üyeleri Yıldırım için sarı, Belgü için mavi renkte basılan oy pusulalarını kullanıyor. Başlama saati itibarıyla üyelerin kongreye büyük ilgi gösterdiği görüldü. Üyeler başlama saatinden önce sandıkların önünde kuyruklar oluşturdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.