Hava Durumu

İmamoğlu'nu tehdit eden sanığa hapis

Gönderdiği mailler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tehdit eden Tuna Gürgünoğlu'na 1 yıl 10 ay hapis cezası ve 11 bin 640 lira para cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmamoğlu'nu tehdit eden sanığa hapis

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hakaret ve tehdit içerikli elektronik postalar gönderdiği gerekçesiyle yargılanan Tuna Görgünoğlu davasında karar çıktı.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya şikayetçi Ekrem İmamoğlu ve sanık Tuna Görgünoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan İmamoğlu'nun avukatı Sercan Polat sanıktan şikayetçi olduklarını söyleyerek, "Sanık herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermemiştir. Ve bununla gurur duymaktadır. Sanık tehdit eyleminin en korkunç haliyle tehditlerini dile getirmişti. Kamu güvenliğini de tehlikeye düşürmektedir. Sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep ederiz. Ayrıca sanık zincirleme bir şekilde tehditlerini ve hakaretlerini sürdürmüştür. Bunların dikkate alınarak cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

1 YIL 10 AY HAPİS VE PARA CEZASI

Alınan beyanın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Görgünoğlu'nu "tehdit" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Görgünoğlu "hakaret" suçundan ise 11 bin 640 TL adli para cezasına çarptırıldı. Sanığın fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ile pişman olduğuna dair bir beyanının bulunmadığını belirten mahkeme, iyi hal indirimi uygulamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.