Hava Durumu

İmamoğlu: Trol belediye çalışanları istemiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, belediye çalışanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Troll belediye çalışanları istemiyoruz. İş hukukuna, ahlakına aykırı davranmayan herkes başımın üzerinde. Ancak buna aykırı çalışıp maaşını alıyorsa gereği yapılacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2019 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmamoğlu: Trol belediye çalışanları istemiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. İmamoğlu, belediye binası önünde kendisini protesto eden belediye çalışanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Troll belediye çalışanları istemiyoruz. Ben İşletme mezunuyum, Beylikdüzü Belediye Başkanıyken İnsan Kaynakları alanında da master yaptım. Çalışanların kuruma aidiyetinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. İş hukukuna, ahlakına aykırı davranmayan herkes başımın üzerinde. Ancak buna aykırı çalışıp maaşını alıyorsa gereği yapılacak." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

31 Mart'la kıyaslanacak bir gün değildi her şeyden önce. Çünkü bir tarafta kaygılar, tereddütler, insanı ne yazık ki beklentilerinizi karşılamayan kurumlar hem de size ait kurumlar. Dolayısıyla bu sefer daha tedbirliydik.

Kendi bilgi ağımızın yanı sıra, başka bağımsız ajansların bilgi sunmasını sağladık. Kamuoyunu aydınlatma konusunda hazırlıklıydı bütün Türkiye buna.

İstanbul yerel seçim olmaktan çıkmıştı. Türkiye'nin demokrasisi için çok önemli bir gündü. Bunun sorumluluğunun hissedilmesi için elimizden geleni yapmıştık.

"BİZİM ALTIN SANDIK DEDİĞİMİZ SANDIKLAR VARDI"

Gelen sandık sonuçlarında artışlar. Bizim altın sandık dediğimiz sandıklar vardı. O sandıkların ortalaması bir nevi seçim sonuçlarını veriyordu. İstanbul'un 39 ilçesinde vardı bu sandıklar.

Biz yüzde yüzünü açıkladık AA uzun süre orada durdu. Bence AA'ya devletin yetkilileri de güvenmesin. Hükümetin yetkilileri de güvenmesin.

Bazı sandıklardan gelen veriler Türkiye'nin seçim sonuçlarını da verebiliyor. Bu işe hep birlikte kafa yorduk. Yüzde 15 veriler girilmişti, saat 6 gibiydi biz yaklaşık sonucu hissetmiştik. Ama rakibimizin açıklamasını bekliyorduk açıkçası.

"YILDIRIM'IN YÜZÜNE SÖYLEDİM CEVABINI ALAMADIM"

Bir gelişme. Bir kaç içinde bir gelişme. Keşke bu günleri yaşamasaydık. Demokrasi adına bir sınav verildi ama her şeye rağmen ilk seçimde kazandığımıza hiçbir şüphe duymuyorum.

Millet istediği zaman değiştirebilir. Bizim egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünden yola çıkıyoruz. Ama keşke 31 Mart'ta bu işi bitirseydik. Bütün bunların yaşanmamasını isterdim.

İftiraların hiçbir kıymeti yoktu elbette. Benim soyuma sopuma, ırkıma dedemin mezarına gidinceye kadar yapılan iftiralar...

Benim esas üzüldüğüm söz 'çaldılar' ifadesi. Benim en çok canımı yakan bu. Hala ortada yok. Birebir yüzüne sordum rakibimizin cevabını alamadım. Asla kabul edemeyeceğim bir iftiraydı bu.

MAZBATA AÇIKLAMASI

Alıştık 18 güne 4, 5 gün kısa geliyor. Mazbata için valimiz ile görüşme yaptım. Devir teslimi kendileriyle yapacağız. Sayın vali devir teslim yapacak. Şu an vekaleten görev yapıyor biliyorsunuz. Biz mazbatanın alış saatiyle dengeli bir saat oldu yoksa daha erken olsa daha erken olabilirdi. Trafik saatinin insanlara sıkıntı vermesini istemedik biraz üstüne koyduk.

"TROL BELEDİYE ÇALIŞANI İSTEMİYORUZ"

Belediye çalışanlarıyla ilgili bir zihniyet devrimi yapacağız. Birisine hakaret, belediyenin çalışanı birisine hakaret ediyor. Bütün çalışanlara şunu hatırlatacağız sizin maaşınızı bu şehrin 16 milyon insanı veriyor. Trol belediye çalışanları istemiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.