Hava Durumu

IMF: Ekonomide yavaşlamanın derinliği verilen karşılığa bağlı

Koronavirüs karantinasındaki İtalya'dan İstanbul'a gelen ve 14 gün karantinada tutulan bir ailenin dolambaçlı yollardan Türkiye'ye geliş hikayeleri, "Koronavirüs Türkiye'ye nasıl geldi?" sorusuna yanıt niteliği taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IMF: Ekonomide yavaşlamanın derinliği verilen karşılığa bağlı

Rice, düzenlediği basın toplantısında, her durumda, 2020 yılında küresel ekonomik büyümenin, 2019 yılındaki yüzde 2.9 düzeyinin altına çekileceğini söyledi.

Alkeleri hızla yayılan coronavirüs salgınıyla mücadele vermek için birlikte çalışmaya ve fakir ülkelerin artan salgınla başa çıkmasına yardımcı olmak için daha fazla bağış çağrısında bulunan Rice, petrol fiyatlarındaki keskin düşüşün küresel ekonomi üzerindeki etkisini değerlendirmenin çok erken olduğunu, ancak IMF'nin önümüzdeki ay hem bu gelişmeyi hem de salgını yansıtan daha kesin tahminler yayınlayacağını açıkladı.

Rice, IMF'nin İran dahil üye ülkelerden gelen koronavirüsle ilgili tüm yardım talepleriyle başa çıkmak için süratle çalıştığını söyledi.

Dünyada coronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İran, hastalıkla mücadele için Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) 5 milyar dolar değerinde acil mali yardım istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.