Hava Durumu

İnegöl Belediye Başkanı Taban Tüketici Haftasını kutladı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Tüketici Haftasını kutladı. Belediye Başkanı Alper Taban, 15-21 Mart tarihleri arasında kutlanan Tüketiciyi Koruma Haftası sebebiyle İnegöl Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Şükrü Sütçü ve dernek yöneticilerini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl Belediye Başkanı Taban Tüketici Haftasını kutladı

Ziyarette konuşan Taban, toplumun anayasadan aldığı hak ve hukuku biliyor olmasının önemine dikkat çekti. Taban, "Bu tür günlerin muhakkak suretle bir güne sığdırılması mümkün değil. Yılın 365 gününü tüketicinin hakkını, hukukunu biliyor olması lazım. Ama tabi bu bilince gelebilmek için de bu farkındalık günlerine ihtiyaç var. Bu ihtiyaç da bu tür farkındalık günleriyle karşılanmaya çalışılıyor. Toplumumuzun anayasadan almış olduğu hakları ve hukukunu biliyor olması hepimiz adına güzel bir şey" dedi.
TÜKODER Başkanı Şükrü Sütçü ise, "İnegöl'e baktığımız zaman derneğimiz 2007 yılında kurulmuştur. 2007 yılında 136 kişinin müracaatıyla başladık. 2014 yılında 3 bin 578 kişiye çıkmıştır. 2017 yılında da 596 kişiye düşmüştür. Bu düşüşün sebebi kredilerden alınan dosya masraflarının bitmiş olması olarak düşünüyoruz. İkincisi de tüketicinin artık bilinçlendiği ve kendi hakkını kendisinin aradığını düşünüyoruz. Tüketicinin bilinçlenmesi çalışmalarına da devam ediyoruz. Başkanımıza da bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Ziyarette Başkan Taban, günün anısına Şükrü Sütçü'ye çiçek takdiminde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.