Hava Durumu

İnegöl'de Balkan Festivali başladı

Bal-Göç İnegöl Şubesi tarafından bu yıl 21-27 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 'Balkan Şöleni' kapsamında, yaklaşık 50 eserden oluşan 'Fotoğraflarla Göç Sergisi' açıldı. Sergi açılışının ardından Romanya'dan gelen folklor grubu ile Bal-Göç İnegöl Şubesi'nin folklor ekipleri halk oyunları gösterisi sundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de Balkan Festivali başladı
İnegöl AVM sergi salonunda gerçekleştirilen açılışa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit ile çok sayıda davetli katıldı. Bal-Göç İnegöl Şubesi Başkanı Özlem Çelik, “Balkan Türklerinin 100 yıllık göçlerini konu alan sergimizde, büyük göçün insan üzerinde bırakmış olduğu yaraları göreceksiniz. Bu sergimizin açılışı ile insanların evlerinden, yurtların nasıl uzaklaştıklarını da görebileceksiniz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 3 hafta önce Bulgaristan’a bir yolculuk yaptığını bildirerek, “Biz Novipazar’a gittik. Kayseri ile aynı uzaklıktadır. Bulgaristan’ı görmeniz lazım. 20-25 yılda bir göç var, ama 7 milyonluk nüfusun 1,5 milyonunu Türkler oluşturuyor. Eğer oradaki insanları göçe tabi tutmasalardı, bugün Bulgaristan’ı Türkler yönetiyor olurdu. Oradaki Türklerin, bizlerin ilgi ve alakasına çok ihtiyaçları var. Novipazar diye bir kardeş şehrimiz de olacak. Oranın yüzde 30’u Türk. Başkan yardımcıları da Türk. Çok özel bir coğrafyadır. Hepinizin görmesini isterim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Balkan savaşlarından başlayıp 1989 yılında son bulan göç tarihini anlatan resimlerden oluşan sergi açıldı. Sergi açılışının ardından Uluslararası Balkan Şöleni için yurtdışından gelen Romanya folklor ekibi ile Bal-Göç İnegöl Şubesi folklor ekipleri İnegöl AVM’nin meydanında kurulan sahnede gösteri sundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.