Hava Durumu

İnegöl'de iğne atsan yere düşmez!

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki otobüs terminali ve çarşı merkezi 9 günlük bayram tatili nedeniyle yoğunluk yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de iğne atsan yere düşmez!
9 günlük arayı fırsat bilen İnegöllüler tatil beldelerine gidebilmek için yollara düştü. Bayram tatili için şehir dışına çıkmak isteyenler terminale akın edince, otobüs firmaları ek sefer koymak zorunda kaldı. Terminalde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk zirveye ulaştı.

Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, bayrama birkaç gün kala otobüs terminaline akın ederken, bu kişilere diğer il ve ilçelerden gelenler de eklenince, terminal ana baba gününe döndü. Bavulunu kapan her yaştan insan terminale hücum edince otobüs firmaları ek seferler düzenlemek zorunda kaldı.

Bayrama iki gün kala yoğunluğun arttığını belirten İnegöl Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Beyhan, Doğu bölgeleri ile Ege ve Akdeniz bölgelerine yoğunluğun fazla olduğunu söyledi. Bayram nedeniyle rezervasyon yapılmadığını da sözlerine ekleyen Beyhan, “Vatandaşlar bayramda yer bulamam korkusuyla biletlerini önceden aldı. Arabalarda çok az sayıda yer mevcut. Bayrama bir gün kala otobüsler tamamen dolacaktır” dedi.

Çarşıda bayram hareketliliği 

Ramazan ayı dolayısıyla durgun günler yaşayan İnegöl esnafı, bayram hareketliliği ile biraz olsun moral buldu. Bayram öncesinde alışveriş merkezleri, çarşılar ve pazarlara aileleriyle birlikte akın eden İnegöllüler, yaptıkları bayram alışverişi ile esnafın yüzünün gülmesini sağladılar. Bayram ayakkabıdan giyime, şeker ve çikolatadan lokuma, kahveden kolonyaya kadar birçok sektöre hareket getirdi. Bayramda misafirlere en çok ikram edilen çikolata ve kolonyalar tezgahlarda yerini aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.