Hava Durumu

İnegöl'de korkutan fabrika yangını

İnegöl'de Ağaç İşleri bölümünde faaliyet gösteren sandalye üretim fabrikasında çıkan yangın, 2,5 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2012 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2012 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de korkutan fabrika yangını
Yangın, Bursa'nın İnegöl ilçesi Ağaç İşleri bölümünde faaliyet gösteren sandalye üretim fabrikasında çıktı. İddiaya göre, fabrikanın boyahanesinde bulunan boya emme makinesi motorundan çıkan kıvılcımlar, boyaların alev almasına neden oldu.

Fabrika çalışanları hemen fabrikadan tahliye edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Tüm müdahalelere rağmen yangın, fabrikanın üçüncü katına tamamen yayıldı. Daha sonra olay yerine gelen Bursa merkez, Yenişehir, İznik ilçeleri ile belde itfaiyeleri ve belediye vidanjörleri de yangına müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında boyahanede bulunan tiner ve boya tenekelerinin ısınması sonucunda patlamalar yaşanması, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.


► FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Yangını söndürme çalışmaların, fabrika çalışanları da yangın tüpleri ve hortumlarla destek verdi. Yangın, etrafa sıçramaması için fabrika içindeki boya tenekeleri, talaş ve sünger malzemeleri çalışanlar tarafından tahliye edildi.

Öte yanda, yangına oksijen tüpüyle içten müdahale eden itfaiye eri, oksijeni bitince üçüncü katta mahsur kaldı. Camda mahsur kalan itfaiye erinin yardım çağrısını gören vatandaşlar, yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki yere merdiven uzatarak yere inmesini sağladı. Dumandan etkilenen itfaiye eri, hastaneye gitmesi gerekirken, mesai arkadaşlarının yanına koşarak çalışmalara destek verdi.


YANGIN 2,5 SAAT SÜRDÜ

Oldukça yoğun çalışmalar sonucunda 2,5 saat sonra kontrol altına alınarak söndürülen fabrikada, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın çalışmalarını inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Yine üzücü bir yangını İnegöl mobilya sanayinde hep beraber yaşıyoruz. Saat 15.22'de bize ihbar geldi. Bununla ilgili hemen ekiplerimiz müdahale etti. Zaten sanayi itfaiye istasyonumuz var. Oradan ilk müdahale için arkadaşlarımız geldi. Akabinde merkezden ve diğer istasyondan arkadaşlarımız geldi. Bütün ekiplerimiz burada ve yangına müdahale etmek adına ellerinden gelen çabayı sergilediler. Yangın sandalyelerin döşenmesi, boyanması ilgili malzemelerinde yoğun olduğu bir bölümde başladı. Hem boya ürünlerinin hem sünger ve buna benzer döşeme malzemelerinin hem de sandalyenin başlı başınca yanıcı olması yangının çok hızlı yayılmasına ve büyük bir hale gelmesine sebep oldu. Şuanda Yenişehir'den, İznik'ten komşu ilçelerden itfaiye ekiplerimiz geldi. Yangın hemen hemen kontrol altına alınmış durumdadır. Üçüncü kat tamamen yanmış durumda. Yangının sevindirici yönü ise diğer işyerlerine sıçramamasıdır. Zarar ziyan tespiti yapılacak. İşyeri sahiplerinin yangın konusunda gerekli tedbirleri almasını istiyoruz. Eğitim konusunda her zaman hazırız. Çünkü yangın çıkıp belli bir noktaya geldikten sonra maalesef ne yaparsanız yapın sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz. İşyeri sahibine geçmiş olsun" dedi.

Yangın sırasında itfaiye erinin dumandan etkilendiğini söyleyen Şen, "Herhangi bir hayati tehlike yoktur. Arkadaşlarına yardım ediyor. Fabrika içinde kimsenin olmaması sevindiricidir. Geçmiş olsun" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.